Hlavní obsah

V Praze začíná veletrh Gaudeamus s nabídkou pomaturitního vzdělávání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na výstavišti PVO Expo Praha dnes začíná tradiční veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2022.

Článek

Jeho čtrnáctý ročník nabídne přehlídku zhruba 250 vysokoškolských fakult, vyšších odborných škol i dalších vzdělávacích institucí z několika zemí. Otevřen bude dnes a ve středu od osmi do 16 hodin, skončí ve čtvrtek v 15:00.

Na veletrhu se zájemci mohou seznámit s informacemi o víc než 7 000 studijních oborech. Prezentovat je budou vzdělávací instituce z České republiky, Německa, Rakouska, Francie, Velké Británie, Irska, Maďarska či Spojených arabských emirátů. Návštěvníci budou moct využít i poradenství či test studijních předpokladů.

Loni se veletrh kvůli opatřením proti covidu-19 konal v on-line podobě. Na informačních portálech se tak podle organizátorů prezentovalo 1065 vzdělávacích institucí ze 48 zemí světa. On-line veletrhu se zúčastnilo zhruba 47 500 diváků.

První ročník veletrhu Gaudeamus Praha se konal v roce 2008 na výstavišti Praha Holešovice. Účastnilo se ho tehdy 89 vystavovatelů a přišlo kolem 5 500 lidí. Dosud největší byl v Praze třináctý ročník akce v lednu 2020, kdy svou nabídku představilo 307 vystavovatelů a na veletrh dorazilo přes 13 000 lidí.

Delší a větší tradici má veletrh Gaudeamus v Brně, kde se první ročník uskutečnil v roce 1994. Koná se pravidelně v říjnu na brněnském výstavišti. V průměru ho tam v uplynulých letech navštívilo každoročně 29 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované