Hlavní obsah

Benešov vybuduje cyklostezku v areálu Na Sladovce

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Benešov vybuduje cyklostezku ve sportovně relaxačním areálu Na Sladovce, sloužit bude také příznivcům in-line bruslení.

Článek

Náklady jsou sedm milionů korun a město je uhradí ze svého rozpočtu. Práce začnou o letních prázdninách, s dokončením se počítá v říjnu, řekl ČTK místostarosta Roman Tichovský (ODS).

Cyklostezka povede po obou stranách potoka kolem městského atletického stadionu k plovárně Koupadla a zpátky. Radnice již vybrala stavební firmu, na rozdíl od jiných zakázek výběrové řízení nemusela opakovat. „Naštěstí na dopravní stavby, kde nejsou materiály typu železa, se nám dodavatele ještě daří sehnat,“ uvedl Tichovský.

Naopak v případě plánovaného skateparku, který má vzniknout také v areálu Na Sladovce, se městu zhotovitele nedaří sehnat. Výběrové řízení na stavební firmu vypisuje už potřetí. Nejistota kvůli růstu nákladů a nedostatku stavebních materiálů je podle místostarosty tak veliká, že firmy nejsou schopny garantovat přijatelné ceny ani termíny dokončení a kvůli opatrnosti nabídky nadsazují, což je pro město neakceptovatelné.

Podobné problémy má město s projektem umělé lezecké stěny na atletickém stadionu, i v tomto případě soutěž skončila neúspěchem a bude se vyhlašovat znovu.

Reklama

Doporučované