Hlavní obsah

Beroun postaví mateřskou školu Na Máchovně, chce ji hradit z dotace

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Beroun postaví mateřskou školu se šesti třídami v oblasti Na Máchovně. Město by během září mělo získat stavební povolení, projekt chce financovat z dotace. Jaké budou náklady, radnice neuvedla.

Článek

Podle místostarosty Michala Mišiny (za ANO) půjde o multifunkční objekt, jehož třídy bude v případě potřeby možné přeměnit na prostory pro základní školu nebo na klubové zařízení pro děti. Kapacita nového zařízení podle něj pokryje počet míst v mateřských školách, který je potřeba pro rozvoj města.

„Stavební pozemek jsme získali již v minulém volebním období od developera celé lokality Na Máchovně a od té doby výstavbu připravujeme. Máme hotový projekt, podanou žádost o stavební povolení a finišujeme s dokumentací pro provádění stavby,“ uvedl Mišina. Na podzim budou podle něj vypsány vhodné dotace, o něž se chce město ucházet.

V Berouně se nyní blíží k závěru rekonstrukce mateřské školy na Závodí za 45 milionů korun. Do dvou tříd ve zrekonstruované původní budově nastoupí děti začátkem října, nová přístavba se otevře o měsíc později. Výsledkem úprav má být podle radnice moderní školka pro 75 dětí se zázemím, odpovídající aktuálním předpisům a normám. Dosud byla kapacita 70 míst.

Reklama

Doporučované