Hlavní obsah

Český Brod vybuduje podle návrhu lidí nové dětské hřiště a obnoví les a studánku

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Českém Brodě na Kolínsku dá radnice podle návrhu lidí vybudovat dětské hřiště ve sportovním areálu Na Kutilce.

Článek

Mezi čtyřmi podpořenými návrhy takzvaného participativního rozpočtu je letos také obnova části lesa se studánkou nebo koš na streetball. Město letos zapojilo lidi do rozhodování o části rozpočtu potřetí, na jejich nápady dá 600 000 korun. V červnu lidé vybírali z 19 návrhů, výsledky hlasování dnes město zveřejnilo na webu.

„Rekordní zájem veřejnosti nás potěšil, zapojilo se téměř 1200 hlasujících. Vždy se snažíme pustit do hlasování pouze projekty, které jsou realizovatelné a kde bude možné projekt realizovat ideálně ještě v tomtéž roce,“ řekl ČTK starosta Tomáš Klinecký (Lepší Brod).

Nejvíc, téměř 420 hlasů, dali lidé návrhu na vybudování dětského hřiště ve sportovním areálu, využívat ho budou například sourozenci dětí, které chodí do areálu trénovat, nebo děti z blízké mateřské školy. Hřiště s několika prvky vyjde na více než 320 000 korun. Pro děti je i v pořadí druhý návrh, a to lanová pyramida za nemocnicí. Stejný počet hlasů dostal koš na streetball, s nímž přišli žáci základní školy, a obnova lesa a studánky nedaleko Českého Brodu. Město podpoří oba návrhy.

Reklama

Doporučované