Hlavní obsah

Středočeská vědecká knihovna nabízí vyzvedávání knih nonstop, spustila automat

Foto: Photomann7, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Středočeská vědecká knihovna v Kladně začala nabízet vyzvedávání knih nonstop, spustila speciální automat.

Článek

Knihy si mohou čtenáři objednat online, kde zvolí vyzvednutí osobně na přepážce knihovny, nebo kdykoliv v automatu, tedy bez ohledu na otvírací dobu knihovny. V tiskové zprávě o tom dnes za knihovnu informovala Jitka Hrušková.

Výdejní automat je v Rooseveltově ulici u bočního vchodu do areálu knihovny. „Objednané dokumenty budou ve výdejním automatu připraveny k vyzvednutí po dobu tří dnů, následně budou přesunuty opět do knihovny, kde je bude možné vyzvednout následující čtyři dny,“ popsala vedoucí oddělení služeb knihovny Ivana Feldmanová.

Že je kniha připravena v automatu, se čtenář dozví prostřednictvím e-mailu či SMS. Při vyzvednutí v automatu naskenuje čtenářský průkaz a dále se bude řídit podle pokynů na obrazovce přístroje. Výpůjčka se sama zaeviduje do knihovních systémů po otevření skříňky. „Věříme, že díky této službě knihovna získá nové čtenáře. Především ty, kteří doposud nemohli z časových důvodů služeb knihovny využívat,“ doplnila Feldmanová. Služba je nyní zdarma, v budoucnu ji knihovna plánuje zpoplatnit.

Reklama

Doporučované