Hlavní obsah

Dobříš na Příbramsku opraví za 34 milionů korun Komenského náměstí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Dobříš opraví Komenského náměstí. Zakázku za 34 milionů korun získala firma Metrostav, stavební práce začnou na jaře. Na ploše nynějšího parkoviště vznikne klidová oblast pro setkávání lidí, trhy a kulturní akce.

Článek

Město má na letošní rok naplánované i další investice. Například v dopravě bude největší stavební akcí rekonstrukce ulice Nad Papežem.

„Komenského náměstí je jedním z nejfrekventovanějších míst v Dobříši, denně tudy projde přes 1000 školáků a mnoho obyvatel i návštěvníků města. Náměstí bude mít nový povrch a zeleň, vrátí se na něj také památník obětem první světové války, který na něm stával. Součástí úprav bude i osazení nového osvětlení a vybudování rozvodů pro regionální trhy a koncerty,“ informovala Denisa Havlíčková z dobříšské radnice.

Město na Komenského náměstí plánuje také opravu průčelí fasády základní školy. Soukromý investor zahájí celkovou rekonstrukci budovy pošty, ze které by mělo vzniknout moderní administrativní centrum. Provoz pobočky České pošty nebude přerušen.

Dobříš má na letošní rok připravené i další investice. Na jaře dokončí zbylé stavební úpravy v Pražské ulici. Po zimní přestávce dělníci dokončí křižovatku na Tyršově náměstí, výsadbu zeleně a vodorovné značení v celém úseku od zámku po evangelický kostel. Hlavní dopravní stavbou bude rekonstrukce ulice Nad Papežem v úseku od bytovek až po křižovatku s Loukotovou ulicí. Bude rozšířena, získá chodník, nové osvětlení a 20 parkovacích míst. Odhadovaná cena je osm milionů Kč.

Město chce také za šest milionů korun opravit Husovu ulici a za čtyři miliony chodník kolem Pražské ulice v úseku od nádraží po křižovatku s Březovou ulicí. Rozpočet počítá i s rekonstrukcí chodníků kolem prodejny Bedřich a na Dukelském náměstí kolem budovy pečovatelské služby.

Krajská správa a údržba silnic chystá opravu silnice od prodejny Lidl do Staré Hutě. Pro čtyři dobříšské mosty, které mají ve správě silničáři, se letos připraví dokumentace. Rekonstrukce začne pravděpodobně v roce 2023. Týká se to takzvaného Karlova mostu přes Pilský potok, dvou mostů v ulici Pod Hřbitovem a mostu na silnici směrem na Rybníky u anglického parku.

Pokračovat budou v Dobříši také investice do vodohospodářské infrastruktury, vyžádá si to 8,5 milionu korun. Staré rozvody je potřeba průběžně nahrazovat novými a snižovat tak ztráty vody a riziko havárií, uvedla radnice.

Reklama

Související témata:

Doporučované