Hlavní obsah

Dovolená ve Škoda Auto začne 25. července, někde potrvá do půlky srpna

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Hromadná dovolená v automobilce Škoda Auto začne v pondělí 25. července. V hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi a ve Vrchlabí potrvá do 5. srpna, v závodě v Kvasinách na Rychnovsku až do 13. srpna.

Článek

Hromadná dovolená bude jako každoročně využita k přestavbám, rekonstrukcím a údržbám zařízení. Hromadné volno přitom měla velká část zaměstnanců Škody již v týdnu od 4. do 10. července.

„Toto hromadné volno zahrnuté v kolektivní smlouvě jsme takto vyjednali poprvé. Je vyvoláno nedostatkem dílů pro výrobu vozů Škoda. Má to své výhody i nevýhody,“ řekl pro týdeník Škodovácký odborář předseda podnikové rady Jaroslav Povšík. Zaměstnanci si vyčerpali tři dny své dovolené na celotýdenní volno, a to díky dvěma dnům státního svátku.

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně chystá pravidelnou letní odstávku výroby na první dva týdny v srpnu. I Toyota využije odstávku k údržbě a investicím.

Škoda Auto loni zákazníkům na celém světě dodala 878.200 vozů, což je o 12,6 procenta meziročně méně. Automobilka loni zvýšila nekonsolidovaný čistý zisk o 48 procent na 22,41 miliardy korun. Nekonsolidované tržby se snížily o 0,4 procenta na 422,6 miliardy.

Reklama

Doporučované