Hlavní obsah

Kolínská nemocnice otevře nové parkoviště pro zaměstnance, bude mít přes 500 míst

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kolínská nemocnice dokončila stavbu nového parkoviště pro zaměstnance, v provozu bude od 2. května. Parkoviště za více než 40 milionů korun bez DPH, na kterém se pracovalo od loňského září, bude mít 511 parkovacích míst.

Článek

„Nová parkovací místa jsou primárně určena pro zaměstnance, tím dojde k uvolnění veškerých parkovacích míst v přední části areálu pro parkování pacientů a klientů nemocnice s celkovým počtem 120 míst,“ uvedla mluvčí nemocnice Stanislava Kubincová. Pro handicapované bude vyhrazeno 14 míst a dvě místa mohou využívat řidiči elektromobilů.

Parkoviště vzniklo v jihozápadní části areálu, na pozemcích, které lidé dříve využívali pro zahrádkářské účely.

Nemocnice Kolín se poslední roky potýkala s nedostatkem parkovacích míst uvnitř areálu i v jeho okolí, areál a výjezd z něj musí být průjezdný pro vozidla integrovaného záchranného systému. V roce 2014 nemocnice zprovoznila parkoviště pro 120 aut v přední části areálu.

Oblastní nemocnice Kolín, která je jednou z pěti nemocnic Středočeského kraje, letos plánuje například ještě rekonstrukci šaten zaměstnanců v pavilonu O nebo stavební úpravy pro umístění přístrojů magnetické rezonance.

Reklama

Související témata:

Doporučované