Hlavní obsah

Na louce pod hradem Točník dnes začíná 17. ročník putovního festivalu Hrady CZ

Foto: Lenka Štveráková

Ilustrační foto.

Reklama

Program v odpoledních hodinách zahájí skupina Botox a písničkář Pokáč. První den 17. ročníku v pátečním programu nabídne koncerty Mirai, Mig 21 či vystoupení Tomáše Kluse a Anny K.

Článek

V sobotu se areál otevře v 10:00 a návštěvníci se mohou těšit na kapely Chinaski, Rybičky 48, Divokej Bill a další interprety a skupiny. V ceně sobotního lístku na festival je vždy vstup na hrad zdarma.

Dnes v 19:00 začne oblíbené vyhlášení nejlepších karnevalových masek. Karneval je na festivalu Hrady CZ již tradicí, vítězové letos mohou získat například volné vstupenky na další ročník festivalu.

„Jsme velmi rádi, že po dvou smutných letech se letos Hrady CZ mohou opět rozvinout v plné šíři, a to i na hradě Točník, kde to máme moc rádi. Věříme, že si návštěvníci festivalu opět užijí nejlepší muziku a pohodu se svými přáteli na jedné z nejhezčích památek Středočeského kraje,“ uvedl jeden z organizátorů festivalu Michal Šesták.

Vzhledem k protipandemickým opatřením se loni festival pod názvem Hrady CZ Light odehrál v komornější podobě na hradech Hradec nad Moravicí a Bezděz. Rok před tím se nekonal vůbec.

Putovní festival Hrady letos opět nabídne interprety z české scény populární hudby. V podhradí osmi památek vystoupí Anna K., Botox, David Koller, Divokej Bill, Mig 21, Mirai, Pokáč, Realita, Tomáš Klus, Trautenberk, UDG, Visací zámek, Vypsaná fixa nebo Xindl X.

Festival se dále každý následující pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a své letošní putování uzavře 2. a 3. září na Bezdězu. Více informací je na stránkách festivalu.

Reklama

Doporučované