Hlavní obsah

Na stavbě D6 u Krupé začalo zakládání přes 800 metrů dlouhé estakády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na stavbě dálnice D6 u Krupé začalo zakládání přes 800 metrů dlouhé estakády. Jedná se o jeden z klíčových momentů stavby tohoto úseku dálnice. V provozu by měl být na konci srpna 2024.

Článek

Stavba začala letos v březnu, ode dneška se vrtají piloty. Budou 14 až 20 metrů hluboko. Pilotů pro estakádu, která se klene přes území s problematickým podložím, bude třeba 524. „Doba výstavby toho 800 metrů dlouhého mostu je zhruba 24 měsíců,“ uvedl ředitel Správy Karlovy Vary Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lukáš Hnízdil.

Úsek je dlouhý více než šest kilometrů. Vznikne mimo jiné pět mostů, mimoúrovňová křižovatka a přibudou čtyři protihlukové stěny. Součástí prací jsou také přeložky sítí. Nová část dálnice dopravně ulehčí obci, kterou nyní prochází silnice I/6. Zvýší též bezpečnost a plynulost provozu na další části trasy mezi Prahou a Karlovými Vary.

Za stavbu úseku ŘSD zaplatí více než 1,5 miliardy korun, navazuje na obchvat Řevničova.

Silnice I/6 patří mezi nejvytíženější silniční úseky na území ČR. Na dálnici ještě zbývá přestavět několik úseků, kompletně hotovo by mohlo podle Hnízdila být v roce 2027.

Reklama

Související témata:

Doporučované