Hlavní obsah

Nový bazén v Nymburce má stavební povolení. Hotový může být příští rok

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nový bazén v Nymburce za zimním stadionem má stavební povolení. Bude stát 289 milionů korun bez daně z přidané hodnoty, dalších 96 milionů padne na parkoviště, přístupové silnice, sítě, veřejné osvětlení a další prvky v okolí.

Článek

Bazén by mohl být hotový do konce příštího roku. Zastupitelé budou projednávat financování stavby a provozních nákladů na nejbližší pracovní schůzi. Nymburk to dnes uvedl na svém webu.

Stavbu bazénu chystá Nymburk několik let. Původně byla ve hře rekonstrukce nynějšího bazénu za nemocnicí, město ale od oprav budovy ze 60. let minulého století nakonec ustoupilo. Výraznou investici do nového bazénu bude město podle starosty Tomáše Macha (Nymburk s klidem) zřejmě financovat prostřednictvím úvěru. „Příští týden nás čeká jednání s bankami, budeme řešit, jaké si můžeme dovolit úvěrové zatížení, teprve potom přijde na řadu otázka typu výběrového řízení a samotný výběr zhotovitele,“ sdělil ČTK Mach. Odhaduje, že pokud půjde vše hladce, mohl by být na přelomu srpna a září vybrán zhotovitel, bazén by pak mohl zahájit provoz do konce roku 2023.

Vedle financování stavby se musejí zastupitelé podle Macha zabývat také provozními náklady. „V těch se samozřejmě projeví aktuální skokový nárůst cen energií, ale skutečností zůstává, že bazén bude zásoben říční vodou, což do budoucna představuje oproti odběru z vodovodního řadu samozřejmě značnou úsporu,“ doplnil starosta.

Bazén v Nymburce bude mít šest plaveckých drah, wellness, dětský bazén, 90 metrů dlouhý tobogan a relaxační bazén s průplavem do venkovního prostoru. V budoucnu by se mohl rozšířit o venkovní saunový svět nebo letní plovárnu.

Reklama

Doporučované