Hlavní obsah

Rakovník příští rok začne opravovat Palackého ulici. Práce rozdělí na etapy

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rakovník příští rok začne opravovat Palackého ulici, práce rozdělí na etapy, a to i do dalšího roku. Vyjdou přibližně na 15 milionů korun, přesnější cena bude jasná po vyhodnocení tendru.

Článek

Projektová dokumentace je hotová. ČTK to řekl starosta Rakovníka Luděk Štíbr (ODS).

Palackého ulice navazuje na centrální Husovo náměstí. Poblíž něj nechalo město v posledních letech obnovit řadu ulic, například Martinovského či Vysokou ulici, uvedl Štíbr.

V Palackého ulici se počítá s obnovou chodníků, silnice, osvětlení i zeleně. Na začátku příštího roku zde vodohospodářská společnost začne s výměnou kanalizačního a vodovodního potrubí. „My bychom na podzim chtěli začít rekonstrukci ulice,“ uvedl Štíbr. Podle památkářů by zde měly být chodníky ze žulové mozaiky. Na dlažbě by měla být zvýrazněná i někdejší městská brána.

Vedení města zvažuje, že začne v příštích letech připravovat i zásadní proměnu Husova náměstí. Pod ním jsou technické sítě, například kanalizace, ve špatném technickém stavu. Podle starosty by v případě rozkopání náměstí kvůli obnově sítí rovnou navázaly práce na jeho proměně, aby se nové povrchy už následující roky nemusely nijak narušovat. Letos by mělo být hotové prostranství na konci náměstí a u gymnázia.

Reklama

Doporučované