Hlavní obsah

Ve Slaném na Kladensku chystají stavbu vodovodu v části Netovice

Foto: Shutterstock.com/Maksim Safaniuk

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Slaném na Kladensku chystají stavbu vodovodu v části Netovice. Nyní je vypsaný tendr. Jde se o poslední část, v níž vodovod není.

Článek

Staveniště chce město předat na konci letošního nebo na začátku příštího roku. Práce by pak měly trvat devět měsíců. Hodnota stavby je zhruba jedenáct milionů korun bez DPH, vyplývá ze zveřejněné zakázky. Nyní město staví vodovod v místní části Lotouš. Zde by mělo být hotovo letos na podzim.

Součástí budování vodovodu v Netovicích je stavba vodovodních řadů včetně přípojek na hranici soukromých pozemků a také nový vodojem. Vedení města by chtělo investici částečně zaplatit z evropských dotací z programu na podporu přístupu k vodě, avšak v den vypsání zakázky ještě nebyla vypsána dotační výzva. „Zadavatel však nevylučuje realizaci veřejné zakázky ani v případě nezískání dotace, či její alternativní spolufinancování z jiného dotačního titulu, které bude k dispozici,“ informovalo vedení radnice v tendru.

Netovice jsou v jižní části Slaného a žije zde několik desítek obyvatel. V místní části Lotouš, která leží na severozápadě města, žije kolem 50 obyvatel. Náklady na stavbu vodovodu zde dosáhnou kolem 20 milionů korun. Provozovatelem vodovodu bude společnost Slavos, která patří městu a sdružení obcí z okolí.

Reklama

Související témata:

Doporučované