Hlavní obsah

ŘSD opraví v Ústeckém kraji 30 úseků cest. Za měsíc začnou práce na Lounsku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V druhé polovině března chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začít opravovat silnici I/15 mezi Louny a Lovosicemi v úseku Hořenec–Libčeves. Náklady jsou téměř 61 milionů korun bez DPH.

Článek

V celém Ústeckém kraji připravuje ŘSD rekonstrukci třiceti úseků komunikací a stavbu šesti nových. Pokračuje stavba úseku dálnice D7 u Loun. Vyplývá to z webu ŘSD.

Na trase I/15 mezi Hořencem a Libčevsí musí řidiči počítat od druhé poloviny března s dopravním omezením. Provoz na úseku dlouhém 4,27 kilometru budou řídit semafory. Předmětem prací je souvislá velkoplošná oprava asfaltových vrstev, úprava krajnic, pročištění propustků, úprava rigolů, zábradlí, svodidel a dopravního značení. Ukončení stavebních prací předpokládá ŘSD do 16 týdnů od zahájení prací.

Na stavbě dálničního úseku D7 u Chlumčan nedaleko Loun nyní stavbaři pokládají hlavní trasu kanalizace a materiál do násypu, budují sedm mostních objektů. Na mostě přes Smolnický potok již betonují pilíře stejně jako na mostě přes železniční trať. Práce na úseku dlouhém 4,5 kilometru začaly před rokem, šoféři se tu projedou v roce 2024. Náklady jsou 1,7 miliardy korun bez DPH.

V celém kraji připravuje ŘSD opravu třiceti úseků komunikací. S realizací většiny se počítá v letošním roce. Opravy jsou naplánovány na silnicích I. třídy ve všech sedmi okresech regionu. Na D7 se vedle Chlumčan pracuje aktuálně také na rozšíření šestikilometrového obchvatu Loun, který chce ŘSD zprovoznit letos. Na Lounsku se staví také tříkilometrový obchvat Žiželic na silnici I/27, termín dokončení je v roce 2025.

Na stavební povolení čeká ŘSD v případě nové okružní křižovatky u Chlumce nedaleko Ústí nad Labem, kde je místo častých dopravních nehod. Křižovatkou denně podle ŘSD průměrně projede 12 500 vozidel, z nichž nemalou část tvoří kamionová doprava. Pro chodce bude úprava znamenat zvýšení bezpečnosti při pohybu k autobusovým zastávkám ležícím u křižovatky. Teď nejsou v místě žádné chodníky ani přechody.

Reklama

Doporučované