Hlavní obsah

Dopravu v centru Jihlavy v létě ztíží opravy, dopad budou mít i na MHD

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravu v centru Jihlavy v létě ztíží opravy vozovek i vodohospodářských sítí. Od 10. července bude nejméně týden zavřený vjezd na historické Masarykovo náměstí Znojemskou ulicí.

Článek

Poslední roky se zde pravidelně propadá část komunikace. Tato uzavírka bude mít dopad i na vedení MHD. Od 21. července bude omezený průjezd frekventovanou křižovatkou ulic Žižkova, Hradební a Dvořákova, jíž se říká „u zverimexu“. Novinářům to dnes řekli zástupci radnice.

Dopravních omezení bude v krajském městě hodně letos v létě i na podzim. „Na léto jsme se snažili udělat ty uzavírky především tam, kde víme, že to ovlivní hromadnou dopravu,“ řekl primátor Petr Ryška (ODS). Podotkl, že v letních měsících jezdí v MHD o něco méně lidí a nechodí se do školy.

Znojemskou ulicí vede jeden ze dvou vjezdů na Masarykovo náměstí. „Odbor dopravy tam už několik let provizorně opravuje propad,“ uvedl Dalibor Pituch z radnice. Dodal, že je kvůli tomu potřeba komunikaci uzavřít a odkrýt povrch, aby se zjistila příčina jejího klesání. „Je možné, že tam je propadlá kanalizace, je možné, že se tam propadá strop nějakého podzemního prostoru,“ řekl.

Uzavírka Znojemské ulice pro auta začne 10. července, podle předpokladu radnice potrvá týden až deset dní. Průchod pro chodce zůstane. Uzavírka ovlivní také provoz na křižovatce pod náměstím a MHD, protože tímto místem projíždí hodně spojů. Náhradní zastávky budou po obvodu historického centra. V pracovních dnech zavede městský dopravní podnik kvůli této uzavírce také mimořádnou linku X, která bude jezdit mezi Masarykovým náměstím a ulicí Chlumova. „Tato linka bude zdarma,“ řekl předseda představenstva Radim Rovner. Podrobnosti budou na webu podniku.

Další komplikace se podle radnice dají čekat po 21. červenci na křižovatce Dvořákovy, Žižkovy a Hradební ulice. Město tam bude opravovat vodovod a následně vyměňovat semafory, protože nynější už jsou zastaralé a hrozí jejich výpadky. Na křižovatce bude pouze náhradní světelné značení. Podrobnosti k letním uzavírkám jsou na webu města.

Stavbaři budou letos v Jihlavě také například opravovat vozovky v Sokolovské ulici a v Pávovské ulici, v ulici Polenská začnou stavět chodník. Kraj Vysočina začne na podzim opravovat silnici v ulici Romana Havelky, a to od pražského mostu k dálničnímu přivaděči.

Reklama

Doporučované