Hlavní obsah

Jihlavu budou kamiony kvůli uzavírce tunelu na I/38 od příštího úterý objíždět

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Jihlavě bude příští týden v úterý uzavřen tunel na silničním obchvatu kvůli opravám. Auta budou jezdit po objízdných trasách do 30. června. Kamiony se budou městu vyhýbat pomocí dálnice D1.

Článek

Osobní auta budou projíždět centrem. Upravovat se kvůli tomu bude světelná signalizace na některých křižovatkách.

Tunel měřící 310 metrů je součástí frekventované silnice I/38, po níž auta projíždějí okolo krajského města ve směru od Havlíčkova Brodu na Znojmo a na Pelhřimov. Firma Energovod CZ bude opravovat stavební a technologické části tunelu. Zakázku za 53,7 milionu korun bez daně dostala od Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na respektování dopravního značení a používání objížděk během uzavírky budou dohlížet policisté.

„Obracíme se na všechny řidiče, kteří byli zvyklí využívat Jihlavský tunel ke svým cestám zejména do práce a z práce, aby počítali s tím, že jejich cesta po objízdné trase může být časově delší,“ uvedl David Jirák z dopravní policie kraje. Komplikace se podle něj dají na některých příjezdových trasách do Jihlavy čekat hlavně v době ranních a odpoledních špiček, i kvůli dalším opravám silnic.

V Jihlavě už dělníci opravují některé vozovky v ulicích, kvůli opravám je také omezená průjezdnost silnice číslo 38, která vede od tunelu k nájezdu na 112. kilometru D1 v Pávově. V obou směrech přivaděče je průjezdný jen jeden pruh.

Po uzavření tunelu povede objízdná trasa pro auta s hmotností do 3,5 tuny na cestě z Havlíčkova Brodu na Znojmo jihlavskými ulicemi Jiráskova, Hamerníkova, U cvičiště a Žižkova. V opačném směru budou tato auta jezdit ulicemi Žižkova, Dvořákova a Jiráskova. Navíc najedou okolo tří kilometrů.

Vozidla těžší než 3,5 tuny ve směru od Havlíčkova Brodu najedou na dálnici na exitu 112 v Jihlavě - Pávově, sjíždět z D1 budou v Humpolci. Přes Pelhřimov pojedou zpátky k Jihlavě, kde se vrátí na tah číslo 38 směrem na Znojmo. Od Znojma na Havlíčkův Brod povede objízdná trasa pro kamiony od Jihlavy přes Pelhřimov do Humpolce a po D1 zpátky k Jihlavě. Ve směru na Třebíč použijí tyto vozy dálnici mezi exity 112 a 134 u Měřína na Žďársku.

Reklama

Související témata:

Doporučované