Hlavní obsah

Moravské Budějovice budou opravovat náměstí a další ulice za více než 80 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Moravské Budějovice na Třebíčsku připravily rekonstrukci náměstí Svobody a čtyř přilehlých ulic za více než 80 milionů korun. Asi půl roku trvající práce, které budou znamenat výrazné dopravní omezení, začnou nejpozději v dubnu.

Článek

Součástí rekonstrukce bude i výměna inženýrských sítí včetně vodovodu starého přibližně 50 let. Pracovat se bude vedle náměstí v Janáčkově, Březinově a v Jiráskově ulici a v ulici Gymnazijní. Díky rekonstrukci budou v ulicích nové vozovky i chodníky a také 25 nových parkovacích míst.

Podle starosty byly práce připravované asi tři roky kvůli tomu, že v ulicích chtěl správce elektrického vedení přeložit vedení ze sloupů do země. „Jednání vyvolali oni, tak jsme se k tomu připojili. Při té příležitosti tam vyměníme vodu a kanalizaci a také veřejné osvětlení,“ řekl starosta města Vlastimil Bařinka (Sdružení občanů M. Budějovic).

Původní projekt podle něho počítal s náklady okolo 65 milionů korun, současný růst cen stavebního materiálu je ale navýšil. Město předpokládá, že smlouvu s dodavatelem podepíše v následujícím týdnu.

Podle schváleného rozpočtu asi sedmitisícového města je rekonstrukce náměstí Svobody a jeho okolí nejvyšší investicí. Celkový rozpočet je přes 217 milionů korun. K větším nákladům v něm patří mimo jiné budování inženýrských sítí pro nové stavební pozemky za 2,5 milionu korun nebo rekonstrukce veřejného osvětlení za asi dva miliony korun.

Reklama

Doporučované