Hlavní obsah

Pelhřimov chce propojit Akátovou a Křemešnickou ulici, vzniknou tam parcely

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Mezi Akátovou a Křemešnickou ulicí budou nové stavební parcely, výkup pozemků na ně přišel radnici na 15 milionů korun. V lokalitě na východním okraji města může stát v budoucnu několik desítek nových rodinných domů.

Článek

„V první části, která už se projektuje, je kolem 60 domů. To je etapa na Polním Dvoře a právě navazuje na Křemešnickou, kde je zatím jen územní studie. Zatím nemáme odhad, kolik domů by tam mohlo být,“ řekl starosta Ladislav Med (ODS). Velikostí ale nová plocha odpovídá asi čtvrtině etapy Polní Dvůr.

Podle starosty by se na ní mohly začít budovat inženýrské sítě v roce 2023. Ve stejném roce by mohl začít prodej parcel zájemcům o stavbu.

Polovinu nákladů na výkup pozemků město vyhradilo v rozpočtu na letošní rok, polovina je plánovaná do rozpočtu roku 2022, který ještě není schválený.

Větší počet stavebních pozemků prodávalo město naposledy v roce 2020, když mělo k dispozici 40 parcel v části Skrýšov. „Prodaly se během čtyř měsíců, hlad po pozemcích zatím je,“ řekl starosta. Zájemce o bydlení ve městě by podle něho mohly uspokojit i projekty soukromých investorů, kteří ve městě dokončili výstavbu 300 bytů.

Pelhřimov je podle starosty pro lidi na bydlení atraktivní. „Míra nezaměstnanosti je tady jedna z nejnižších v republice, pořád jsme mezi prvními pěti okresy, lidi tady chtějí být a pracovat. Dobrá je i dostupnost, na dálnici je to deset kilometrů,“ řekl Med.

Reklama

Související témata:

Doporučované