Hlavní obsah

Třebíčská centrální jídelna se bude vytápět dálkově

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Třebíčskou centrální jídelnu, kde se stravuje více než 1200 osob, bude dálkově vytápět společnost TTS Energo. Je to nejvýhodnější způsob, jak pro budovu zajistit teplo po ukončení dohody s Policií ČR.

Článek

Jídelna měla původně plynovou kotelnu v sousední budově policie. Smlouva o tom na konci roku skončí.

Rada města rozhodla zřídit úplatně věcné břemeno ve prospěch této společnosti (TTS Energo). Jedná se o to, že se bude rozšiřovat dálkové vytápění, teplovod z ulice Soukupova až k centrální školní jídelně tak, abychom byli schopni zajistit vytápění jídelny," řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč). Jídelna je v Sirotčí ulici.

Město očekává, že se budova na nový zdroj vytápění přepojí do konce listopadu. O zřízení samostatné nové plynové kotelny podle Pacala město neuvažovalo kvůli vysokým nákladům na pořízení i kvůli tomu, že je v budově málo místa.

Ze smlouvy mezi městem a krajským ředitelstvím policie zveřejněné v registru smluv vyplývá, že provázání obou budov vzniklo při výstavbě v roce 1974.

Zřizovatelem centrální jídelny je město. V jejím rozpočtu na letošní rok je na teplo vyčleněno 609 tisíc korun, náklady na veškeré energie jsou asi 1,4 milionu korun.

V uplynulých dvou letech zaplatilo město za opravy v centrální jídelně přes 2,5 milionu korun, hlavně za opravu podlahy. Letos chce za 722.000 korun opravit sociální zařízení a 300 tisíc .000 korun je určených na dodávku a montáž výměníkové stanice.

Reklama

Související témata:

Doporučované