Hlavní obsah

Kroměříž v pátek zprovozní mobilní kluziště na Hanáckém náměstí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice v pátek 10. prosince otevře mobilní kluziště na Hanáckém náměstí. První bruslaři se na něm budou moci projet ve 14:00.

Článek

Mobilní kluziště město koupilo už loni, kdy jej ale nemohlo kvůli opatřením přijatým proti šíření koronaviru zprovoznit, uvedl v dnešní radniční tiskové zprávě místostarosta Karel Holík (ČSSD).

„Věřím, že v této zimě si to vynahradíme a že nové sportoviště udělá radost zejména dětem,“ řekl Holík.

Kluziště bude v provozu denně od 9:00 do 21:00, na 13:00 až 14:00 a 17:00 až 18:00 je plánována úprava ledové plochy. „Vstup na kluziště bude pro bruslící deset korun, zpoplatněna bude také půjčovna bruslí. Kromě půjčovny bruslí budou u kluziště také uzamykatelné skříňky na obuv a další věci. Kluziště, které stálo zhruba 2,7 milionu korun, má rozměry 13 krát 28 metrů,“ uvedl mluvčí radnice Jan Vondrášek.

Od prosince 2019 do března 2020 město provozovalo na Hanáckém náměstí mobilní kluziště, které si pronajalo. „Novinka zaznamenala velký ohlas veřejnosti, kluziště navštívilo odhadem nejméně 15.000 bruslařů. Koupí mobilního kluziště chce město vyřešit problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, který za normální situace bývá vytížen hokejem mládeže i dospělých,“ doplnil mluvčí.

Od konce listopadu je v provozu venkovní kluziště v Holešově na Kroměřížsku. Ledovou plochu může veřejnost využívat na Orelském hřišti ve Zlínské ulici. Zájemci si v těchto dnech mohou zabruslit také na umělém kluzišti na náměstí v Otrokovicích na Zlínsku nebo na umělém kluziště ve sportovním areálu na sídlišti Východ v Uherském Hradišti.

Reklama

Doporučované