Hlavní obsah

Městské divadlo Zlín v sobotu uvede premiéru muzikálu Donaha!

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Muzikál Donaha! má předpoklady získat si diváka - skvělé herecké obsazení, humor, několik silných až dojemných míst a na jevišti hraje živá hudba, řekl dnes ČTK režisér a umělecký ředitel divadla Patrik Lančarič.

Článek

V hlavních rolích nezaměstnaných mužů, které zoufalost dožene až na pódium do striptýzového baru, se představí Radovan Král, Gustav Řezníček, Zdeněk Julina, Marek Příkazký, Štěpán Princ a Radoslav Šopík. „Na Donaha! máme v souboru přesně ty správné herce. Skvěle zpívají a jsou to normální chlapi, kteří se potýkají s běžnými starostmi a nedokonalostmi. Věříme, že publikum je bude milovat,“ uvedl Lančarič. Postavu Malcolma hraje Marek Příkazký. „Malcolm má krásné písničky, které jsou pro mě výzvou, co se týče rozsahu i celkově práce na zpěvu, na to se těším moc,“ řekl dnes ČTK Příkazký.

Muzikál vznikl podle stejnojmenného filmu, na Broadwayi měl premiéru v roce 2000. „Je to muzikál činoherní, je postavený na příběhu a téma má výpověď. Není to jen nablýskaná show, ale je to silný příběh, který jsme se snažili akcentovat. Je to v jistém smyslu sociální téma o problému nezaměstnaných chlapů, kteří potřebují nějak zabezpečit rodiny. To pro nás bylo podstatné a tomu jsme přizpůsobili vše v rámci složek inscenace,“ uvedl Lančarič.

V muzikálu budou hrát také děti. „Jakuba Dominika Polínka a Viktora Weisse, kteří budou alternovat v roli syna Radovana Krále, jsme vybrali v konkurzu. Jejich přítomnost na jevišti prohlubuje emoce, příběh nezaměstnaného Jerryho Lukowského získává na autentičnosti,“ uvedl Lančarič.

Autorkou kostýmů je Michaela Semotánová. „Navzdory názvu inscenace slibuje, že pokud jde o kostýmy, bude se určitě na co dívat, například Markéta Holcmanová se na jevišti objeví v nádherných šatech coby tvář magazínu Vogue, striptér si oblékne krásný kovbojský převlek, nebudou chybět ani dobře padnoucí tanga, které návrhářka pro herce objednala na e-shopu pro striptéry přímo v USA,“ uvedla mluvčí divadla Veronika Jurčová. Scénu navrhl Michal Syrový, oproti filmové a původní broadwayské verzi diváky nepřenese do ocelárny, ale do továrny na výrobu aut.

Reklama

Doporučované