Hlavní obsah

Muzeum regionu Valašsko chystá na zámku Kinských velikonoční program

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Muzeum regionu Valašsko chystá na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí velikonoční program. Návštěvníci si mohou prohlédnout i tři výstavy.

Článek

Zámek se otevřel veřejnosti 11. března po třech letech, kdy byl rekonstruován, oprava vyšla na 120 milionů korun. Na zámku je nová stálá expozice Člověk v krajině, krajina v lidech.

Jedna ze tří výstav, kterou mohou vidět návštěvníci zámku, nese název Nenechme se otrávit a je zaměřená na přírodu a nebezpečnou faunu a flóru. „Výstava Jak se žilo na zámku se zase zabývá historií krásenského zámku a osudy jeho dávných šlechtických majitelů. Z oblasti výtvarného umění je pak sochařská intervence do muzejního prostoru od známého umělce Jaroslava Koléška nazvaná Technofauna,“ uvedl mluvčí muzea Jiří Koňařík.

Na sobotu 9. dubna připravilo muzeum na zámku akci Velikonoce v muzeu. „Návštěvníci budou zdobit kraslice, plést tatary nebo péct typické velikonoční dobroty zvané jidášky. Připravena je také zámecká pátračka pro děti a velikonoční pásmo v podání dětského folklorního souboru Ovečky,“ uvedl Koňařík. Návštěvníci budou moci zavítat i do nové stálé expozice či si prohlédnout výstavy.

Na návštěvníky čekají na zámku po rekonstrukci nové výstavní prostory, vzdělávací místnosti, herny či sál pro kulturní vystoupení. Obměněna byla i muzejní kavárna, přibylo například zázemí pro maminky s dětmi.

Reklama

Doporučované