Hlavní obsah

Na náměstí ve Valašském Meziříčí se od pondělí změní režim dopravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na náměstí ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se od pondělí 28. března změní režim dopravy. Důvodem změny je obnova náměstí.

Článek

„Od pondělí 28. března dojde k přesunu prací do severní a východní části náměstí. Přístupy z ulic Poláškova a Mostní tak budou pro dopravu zcela uzavřeny. Vozidla nově projedou na náměstí ulicí Pospíšilova, kolem radnice a dál budou pokračovat přes ulici Komenského,“ uvedl Stanislav Havran z odboru komunálních služeb.

Prodejny a budovy v opravované části náměstí budou přístupné pro pěší. „Při pohybu po náměstí je však třeba dbát s ohledem na rozsah prací zvýšené opatrnosti,“ uvedl mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Kompletní obnova náměstí v centru města začala loni v červenci. „Povrchy budou kompletně z přírodních kamenů. Přibude zde fontána a časová osa. Po obvodu centrální plochy bude nově vysazeno také osm akátů a chybět nebudou ani ostrůvky zeleně s dalšími dvěma javory v jižní a se čtyřmi vyměněnými stromy v severní části náměstí,“ uvedl mluvčí.

Náklady na obnovu náměstí byly vyčísleny na 52 milionů korun. Náměstí je součástí městské památkové zóny, je dlouhé 110 metrů a široké přibližně 60 metrů.

Reklama

Doporučované