Hlavní obsah

Přírodní koupaliště ve Zlínském kraji jsou na začátku sezony vhodná ke koupání

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kvalita vody v přírodních koupalištích ve Zlínském kraji je na začátku letošní letní sezony dobrá. Na všech sledovaných místech je voda vhodná ke koupání.

Článek

„Jsme na začátku sezony, všechny vody jsou vhodné ke koupání,“ uvedla Eva Javoříková z krajské hygienické stanice. Stejně jako v předchozích letech, také letos budou hygienici kontrolovat ve Zlínském kraji osm přírodních koupališť.

Na Zlínsku jde o přehradu Všemina, Štěrkáč v Otrokovicích, slepé rameno řeky Moravy Pahrbek u Napajedel a Luhačovickou přehradu. Na Vsetínsku se kontroluje kvalita vody v přehradě Horní Bečva, v Bystřičce a Novém Hrozenkově, dále přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. V pondělí se s výjimkou přehrady Všemina kontrolovala kvalita vody na všech místech. V případě Všeminy a koupaliště Albatros se budou podle Javoříkové odebírat vzorky jednou za měsíc.

Hygienici budou také zveřejňovat i výsledky měření majitelů tří přírodních koupacích biotopů, a to v Honěticích na Kroměřížsku, Modré na Uherskohradišťsku a Prostřední Bečvě na Vsetínsku. Informace o kvalitě vody na vybraných místech jsou k dispozici na webových stránkách krajské hygienické stanice.

Reklama

Související témata:

Doporučované