Hlavní obsah

Otrokovice dokončují rekonstrukci koupaliště, sloužit by mohlo od června

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V příštím týdnu by se měl bazén poprvé naplnit vodou pro zkoušku všech technologií. V květnu by koupaliště mělo být ve zkušebním provozu. Pokud bude příznivé počasí, veřejnosti se otevře v červnu.

Článek

Otrokovice na Zlínsku dokončují rekonstrukci městského koupaliště. „Na začátek prázdnin a první červencový den plánujeme symbolické slavnostní otevření s doprovodným programem pro celou rodinu,“ uvedla starostka Hana Večerková (ANO).

Rekonstrukce začala loni na podzim, stavbaři postavili nové brouzdaliště se zábavními prvky pro děti. Přibyly i skluzavky do velkého bazénu, je nová úpravna vody a strojovna. Rekonstrukce bude stát asi 20 milionů korun, byla nutná zejména kvůli bazénovým technologiím a rozvodům, které již byly zastaralé a na hraně životnosti.

„Chtěli jsme se vyhnout havarijnímu stavu, který by mohl způsobit náhlé uzavření koupaliště třeba i uprostřed sezony. Ten hrozil v případě zachování stávajících rozvodů. Vzhledem k rozsáhlým bouracím pracím, které byly s tímto spojeny, jsme se rozhodli zmodernizovat dětské brouzdaliště a doplnit jej o zábavní prvky, které zde chyběly. Řada přišla i na výměnu skluzavky do velkého bazénu. Nová široká dvojskluzavka má větší kapacitu a bude i bezpečnější. Baťova skluzavka zůstane v areálu koupaliště, ale už jen jako vzpomínka na baťovskou éru. Je to jedna z posledních skluzavek, kterými byla koupaliště budovaná v té době jedinečná. Zachováme tak kousek historie i pro další generace,“ uvedla starostka.

Ve městě začala také druhá etapa obnovy Rekreační oblasti Štěrkoviště. Loni se tam rekonstruovala odpočinková mola a dětská hřiště, letos se obnova týká sportovišť a mobiliáře. Práce začaly v pátek a potrvají konce června, stát budou 4,7 milionu korun.

Sportoviště jsou využívána od jara do podzimu. „Důraz jsme kladli zejména na beachvolejbalové hřiště, kde přibudou solární sprchy a nově také plochy pro odkládání osobních věcí a vybavení sportovců. Revitalizací dostane tato část oblíbeného areálu jednotný charakter,“ uvedla Večerková.

„V místě stavby se nachází dvojice hřišť pro beach volejbal, víceúčelové asfaltové hřiště, dlážděná plocha pro stolní tenis, průlezky a oplocení. Stávající plochy a zařízení budou odstraněny, umístění a tvar volejbalového hřiště zůstane zachován. Písek z původního hřiště nepřijde na zmar. Bude s ním vysypána část pláže, v místech, kde si rády hrají děti,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Reklama

Doporučované