Hlavní obsah

Radnice v Uherském Hradišti opraví chodník v ulici Solná cesta

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Uherském Hradišti a asi 12 milionů korun opraví chodník v ulici Solná cesta, která je součástí městské části Sady. Práce začnou v květnu. Chodník bude bezbariérový, stavbaři zajistí jeho rozšíření minimálně na 1,5 metru.

Článek

Pracovat se bude téměř na 900 metrů dlouhém úseku od křížení ulic Solná cesta a Větrná. V celé jeho délce se sjednotí šířka vozovky na šest metrů.

„Součástí stavebních prací bude výměna obrubníků, včetně zapravení části komunikace dotčené stavbou, i přemístění stávající oboustranné autobusové zastávky. Ta se na jedné straně posune v řádech desítek metrů z důvodu zlepšení plynulosti dopravy,“ uvedl mluvčí radnice Jan Pášma.

Stavební firma vybuduje také novou podzemní trasu veřejného osvětlení a metropolitní sítě. „Stavba by měla být hotová do konce měsíce září. Stát bude takřka 12 milionů korun, počítáme se spolufinancováním z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury, které by mělo činit zhruba osm milionů,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Zatloukal (ODS).

V roce 2018 město opravilo povrch ulice Pod Vinohrady, která je souběžná se Solnou cestou. Za opravu vozovky tehdy zaplatilo 950.000 korun.

Reklama

Doporučované