Hlavní obsah

Rožnov pod Radhoštěm začne měřit rychlost na nábřeží Dukelských hrdinů

Foto: Ronald Rampsch, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku začne měřit rychlost na nábřeží Dukelských hrdinů na hlavním silničním tahu I/35. Další měřicí zařízení začne fungovat v Tylovicích.

Článek

Město v některých lokalitách omezí maximální povolenou rychlost na 30 kilometrů v hodině. Od změn si slibuje zvýšení bezpečnosti v dopravě a snížení počtu dopravních nehod.

Rychlost projíždějících vozidel budou nová zařízení měřit v úseku nábřeží Dukelských hrdinů a poté v Tylovicích ve směru na Hutisko-Solanec, kde podle zástupců radnice jezdí stále více aut a poblíž je mateřská škola. Doplní tři zařízení, která měří rychlost na průtahu městem u nákupní zóny, na Kramolišově a u Jánoštíka. „Jsou lokality kde pouhá značka maximální povolená rychlost bohužel nestačí a pokud chceme, aby byl provoz ve městě bezpečný nejen pro chodce, ale také pro samotné řidiče, musíme přistoupit i k těmto opatřením,“ uvedl starosta Jiří Pavlica (ANO).

„S novými radary budeme upravovat limity i pro ty stávající a to tak, abychom byli v souladu s okolními obcemi. Stále platí, že pokud řidiči projíždějí obcí a nepatrně překročí maximální povolenou rychlost, nemusí se obávat žádného přestupkové řízení či pokuty,“ uvedl Pavlica.

Na několika místech nechá radnice rozmístit dopravní značky, které budou snižovat maximální povolenou rychlost na 30 kilometrů v hodině. Jde převážně o obytné zóny nebo oblasti rodinné zástavby. První změny se dotknou lokalit Rybníčky a Záhumení. Podle Pavlici opatření částečně vycházejí i z podnětů obyvatel, jelikož město opakovaně obdrželo několik žádostí o snížení rychlosti. „Současně na Rybníčkách jsou některé ulice již touto značkou limitovány a sjednocení celé oblasti přinese také větší srozumitelnost pro řidiče a bezpečnější pocit pro obyvatele dané lokality,“ doplnil starosta.

Reklama

Doporučované