Hlavní obsah

ŘSD zahájilo výběrové řízení na stavbu dálničního mostu u Napajedel

Foto: Michal Šula

Ilustrační foto.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na stavbu dálničního mostu přes řeku Moravu u Napajedel na Zlínsku.

Článek

Předpokládaná hodnota zakázky je téměř 695,8 milionu korun bez DPH, vyplývá z údajů zveřejněných ŘSD. Nabídky mohou zájemci podávat do 17. října. Na vypsání výběrového řízení na další dílčí úsek dálnice D55 upozornil server Zdopravy.cz.

Se zahájením stavby 495 metrů dlouhého úseku dálnice u Napajedel počítá ŘSD ještě letos, hotovo by mělo být v roce 2024. Jeho hlavním objektem je podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla estakáda přes Moravu dlouhá 144 metrů. „Stavba má stavební povolení v právní moci,“ uvedl Mátl na twitteru.

Most přes Moravu naváže na loni dokončenou stavbu jihovýchodní části obchvatu Otrokovic na Zlínsku, který je součástí D55. V jižním směru by v roce 2024 měla začít stavba úseku dálnice mezi Napajedly a Babicemi na Uherskohradišťsku, s jejím dokončením se počítá v roce 2026.

Navazující úsek dálnice D55 mezi Babicemi a Starým Městem na Uherskohradišťsku dlouhý téměř 8,5 kilometru se staví od roku 2020, další úsek ze Starého Města do Moravského Písku na Hodonínsku dlouhý 8,8 kilometru od loňska. S jejich otevřením počítá ŘSD v roce 2024.

Letos v lednu zahájilo ŘSD přípravné práce i na stavbě čtyřkilometrového úseku dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem na Hodonínsku. Jeho výstavba by podle Mátla měla začít na přelomu třetího a čtvrtého čtvrtletí letošního roku. Se zprovozněním počítá ŘSD v roce 2025.

Po kompletní dostavbě dálnice D55 v budoucnu propojí střední, jihovýchodní a jižní Moravu. Dlouhá bude přes 100 kilometrů, u Břeclavi se napojí na dálnici D2.

Reklama

Doporučované