Hlavní obsah

Stavbaři dokončili opravu silnice na pomezí Zlínského a Trenčínského kraje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři dokončili opravu silnice na pomezí Zlínského a Trenčínského kraje mezi obcemi Březová a Zemianske Podhradie. Náklady na rekonstrukci 7,6 kilometru dlouhého úseku přesáhly 2,1 milionu eur (asi 51,8 milionu korun).

Článek

Oprava byla financována z programu přeshraniční spolupráce. Na území Zlínského kraje se rekonstrukce týkala úseku od státní hranice se Slovenskem po křižovatku se silnicí III/4984. Na Slovensku stavbaři opravili silnici III/1223 spojující hranici s obcí Zemianske Podhradie.

„Na naší straně máme 3,5 kilometru opraveného úseku krajské komunikace, která bude sloužit všem, co zamíří k našim sousedům. Je nová, širší a bezpečnější,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO).

Podle jeho náměstka Radka Doležela (ANO) je silnice přínosem pro oba regiony i obce na obou stranách hranice. „Část projektu na české straně stála přes 1,1 milionu euro (asi 27,1 milionu korun),“ uvedl Doležel.

Zatímco oprava české části silnice byla dokončena letos, slovenské části loni. „Je to úsek, který měří 4,1 kilometru a ve finančním vyjádření je to více než jeden milion euro (asi 24,7 milionu korun),“ uvedl župan Trenčínského kraje Jaroslav Baška (SMER-SD). Stavební firma podle něj silnici zrekonstruovala za 46 dní od převzetí staveniště, díky tomu byla i omezení na trase po dobu oprav minimální.

Reklama

Doporučované