Hlavní obsah

V sídle Zlínského kraje se po střelbě zpřísnila bezpečnostní opatření

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Poté, co minulý týden zastřelil muž v sídle Zlínského kraje svou bývalou přítelkyni, zaměstnankyni krajského úřadu, se v sídle kraje zpřísnila bezpečnostní opatření. V budově bude zvýšen počet pracovníků ostrahy.

Článek

Na úřadu budou magnetické dveře v jednotlivých patrech budovy a vstup ke kancelářím bude možný pouze se zaměstnaneckou čipovou kartou. Úředníci si také budou návštěvníky vyzvedávat u vstupních dveří. Zvýšením bezpečnosti v sídle kraje, zlínském Baťově mrakodrapu, se dnes zabývali krajští radní.

„Po dohodě s ředitelkou úřadu jsme se rozhodli zavést okamžitá opatření, která jsou v tuto chvíli možná. O dalších se ještě budeme bavit. Je důležité, aby se zaměstnanci i návštěvníci úřadu cítili bezpečně,“ uvedl hejtman Radim Holiš (ANO).

Devětadvacetiletý muž minulý týden ve čtvrtek v budově krajského úřadu zastřelil svou bývalou přítelkyni. Zaměstnankyně úřadu na místě zemřela. Útočník se následně neúspěšně pokusil o sebevraždu, měl těžké poranění hlavy a mozku, je ve zlínské nemocnici. Mluvčí nemocnice Dana Lipovská dnes ČTK řekla, že muž je pořád v těžkém stavu a ohrožení života.

Hejtman po tragické události uvedl, že šlo o osobní problém dvou mladých lidí, netýkalo se to chodu úřadu. Vedení kraje se však podle něj chce zabývat tím, zda je možné posílit ochranu úřadu.

Reklama

Související témata:

Doporučované