Hlavní obsah

Vybarvený běh připravuje kroměřížská radnice na první červnovou sobotu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Vybarvený běh připravují kroměřížská radnice a Dům kultury v Kroměříži na první červnovou sobotu. Sportovní akce, které se v minulosti zúčastnily tisíce lidí, se ve městě uskuteční popáté.

Článek

V letech 2020 a 2021 uspořádání běhu znemožnila opatření související s pandemií koronaviru. V tiskové zprávě to dnes za radnici uvedla Šárka Kučerová.

Vybarvený běh má za cíl propagovat zdravý životní styl, aktivní pohyb a rekreační sport. Podle pořadatelů při něm nejde o dosažený čas, ale o zábavu. „Zaplacené registrace z let 2020 a 2021 zůstávají v platnosti a budeme rádi, když se k aktuálně přihlášeným účastníkům běhu přidají další a navážeme na úspěšné a hojně navštívené předchozí ročníky,“ řekl kroměřížský starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Trasa běhu vede ulicemi města, okruh o délce více než dva kilometry by měli startující absolvovat dvakrát, celková délka trati je zhruba 4,5 kilometru. „Záleží však na každém z běžců, zda zvládne barevným centrem Kroměříže proběhnout jednou či dvakrát. Účastníci probíhají v barevných zónách záplavou práškových barev a překonávají nejrůznější překážky v podobě bublin nebo nafouknutých balonků,“ uvedla Kučerová.

Vybarvený běh si v Kroměříži v minulých letech získal velkou oblibu. Účastnili se ho nejen místní, ale lidé se za ním do města sjížděli z nejrůznějších míst Moravy a Čech. „Podrobné informace, praktické pokyny a samotný registrační formulář najdou zájemci o účast ve Vybarveném běhu na webových stránkách www.vybarvenybeh.cz, aktuální informace přináší také facebooková událost,“ uvedla Marcela Nehodová z útvaru tajemníka kroměřížské radnice.

Lidé by se podle ní měli registrovat co nejdříve, protože kapacita běhu je omezená a za závaznou je považována pouze zaplacená registrace, jejíž cena je až do 4. června, kdy se běh uskuteční, 150 korun. Běžci s uhrazenou registrací dostanou před během startovací balíček, v němž jsou kromě trička s logem běhu a startovního čísla také ochranné brýle, jedno balení práškové barvy a dárky od sponzorů.

Start a cíl běhu je na Velkém náměstí. Připraveny budou i workshopy, hudební, taneční a sportovní vystoupení i stánky s občerstvením. Program vyvrcholí odloženými koncerty Barbory Polákové a kapely Tata Bojs, kteří měli vystoupit již v předchozích zrušených ročnících. Vybarvený běh je od roku 2016 jednou z hlavních součástí turistické sezony v Kroměříži. Dosud posledního se v roce 2019 zúčastnilo bezmála 2 000 běžců.

Reklama

Doporučované