Hlavní obsah

Zlínská nemocnice chce do září rozhodnout, kde bude nový centrální pavilon

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně chce do září rozhodnout, kde v areálu by měl stát nový centrální pavilon. Původně se počítalo s tím, že objekt vznikne na místě bývalé prádelny.

Článek

Projektant navrhl i umístění na ploše v západní části areálu, takzvaném Gahurově prospektu, tuto variantu by preferoval. Projekční práce se proto přerušily a varianta bude detailně prozkoumána.

„Zpracováváme vnitřní přehled, které provozy bychom umístili do nového objektu. Pokud bychom se pro novou variantu rozhodli, musíme zpracovat aktualizaci investičního plánu,“ uvedl v pondělí na krajském zastupitelstvu ředitel KNTB Jan Hrdý. Podle něj by se mělo rozhodnout o umístění centrálního pavilonu do září.

Zhotovitel projektové a realizační dokumentace, který byl vybrán v soutěži, pro výstavbu centrálního pavilonu podle Hrdého předložil šest návrhů. Čtyři z nich počítají s umístěním v souladu s dřívějším generelem, tedy vedle nynější interny. Dvě varianty navrhují rozvíjet jiné území.

Bývalý hejtman a opoziční zastupitel Jiří Čunek (KDU-ČSL) upozornil na to, že dříve nebylo možné na Gahurově prospektu v nemocnici stavět. Kritizoval také skutečnost, že zastupitelé nemají informace o připravovaných projektech.

Vedení KNTB podepsalo smlouvu s dodavatelem projektu na centrální pavilon na začátku května. Cena za přípravu dokumentace by měla být asi 130 milionů korun. Stavba centrálního pavilonu by měla podle dřívějších informací stát až tři miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované