Hlavní obsah

Řepka dostal u soudu další dva tresty vězení – na půl roku a na tři měsíce

Tomáš Řepka míří k soudu.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

V řadě kauz, které se v posledních měsících dostaly k soudu, jde nyní o to, že soud změnil bývalému reprezentantovi starší podmíněné tresty.

Článek

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka dostal další nepodmíněné tresty vězení.

Okresní soud pro Prahu-západ ho v úterý poslal za mříže na 6 měsíců a ještě na další tři měsíce, když mu změnil původně vynesené podmíněné tresty.

Verdikt však není pravomocný, protože Řepka podal na místě stížnost.

V řadě kauz, které se v posledních měsících dostaly k soudu, jde v této o to, že v září 2015 Řepka řídil pod vlivem alkoholu, naměřili mu 1,39 promile.

Za to původně dostal tříměsíční podmínku a zákaz řízení na rok a půl. Jenže ve zkušební lhůtě v lednu 2016 Řepka přes zákaz znovu řídil a tentokrát mu naměřili 0,69 promile. Trest tak soud zvýšil na půlroční podmínku s dvouletým odkladem.

Právě ve dvouleté lhůtě se Řepka dopustil dalšího trestného činu. V září 2017 podal jménem své bývalé partnerky Vlaďky Erbové pornoinzeráty s nabídkou erotických služeb. Za to už byl pravomocně odsouzen brněnským městským soudem ke třem stovkám hodin veřejně prospěšných prací. Spácháním tohoto dalšího trestného činu ale navíc porušil původní podmínku. Trestní řád v takovém případě předpokládá proměnu podmínky v nepodmíněný trest vězení.

Jeden nepodmíněný trest už přitom Řepka nedávno dostal. Na začátku února mu Obvodní soud pro Prahu 6 zatím nepravomocně uložil trest patnáct měsíců vězení. Potrestal ho tak za to, že chtěl Řepka podle závěrů soudu prodat své známé za milion korun Mercedes-Benz GL, který mu ale nepatřil. Tento trest soud ukládal jako souhrnný, přihlédl k už dříve uloženým veřejně prospěšným pracím. Odvolání proti rozsudku, který se týká prodeje auta, bude řešit Městský soud v Praze.

Řepku ale čekají ještě dvě další soudní řízení, ve kterých mu také hrozí uložení nepodmíněného trestu.

Brněnský městský soud řeší, že Řepka dluží Vlaďce Erbové 175 tisíc korun na výživném pro jejich společného syna. Za neplacení výživného Erbové už byl přitom loni odsouzen k veřejně prospěšným pracím a dluhy měl podle rozsudku uhradit.

Další dluhy na výživném má pak v březnu začít řešit Obvodní soud pro Prahu 6. V tomto případě jde o dluhy ve výši přes 900 tisíc korun. Případ se zřejmě týká Řepkových dětí z prvního manželství.

Množstvím Řepkových trestních stíhání a samostatně řešených procesů vznikl neobvyklý právní problém. Situace je značně nepřehledná jak pro soudy tak pro Řepkova advokáta. Ten po dnešním verdiktu řekl, že si vše bude muset podrobně nastudovat, aby to pochopil.

V tuto chvíli není jasné, zda se dosud uložené tresty Řepkovi sečtou. Zda si tedy bude muset postupně odpykat 15 měsíců, potom 6 a pak 3 měsíce, dohromady tedy 24 měsíců vězení. Žádný z verdiktů není pravomocný.

Bude tak záležet na odvolacích soudech, zda všechny samostatné tresty potvrdí, a nebo zda najdou podmínky pro uložení souhrnného trestu za všechny případy v úplně jiné výši.

Reklama

Související témata:

Doporučované