Hlavní obsah

Reportér Seznamu na přijímači u policie: Kilometr na čas a řádná porce kliků? Bez tréninku shoříte

Reportér Seznamu otestoval kondici u přijímacího řízení k policii.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Seznam Zpráv Tomáš Svoboda si vyzkoušel testy fyzické zdatnosti, jejichž splnění je nutné k policejní práci.

Článek

Nad břichem mám přivázanou cedulku s číslem 38. Je slunečné páteční odpoledne a já se den předtím rozhodl, že si v Brně nedaleko koupaliště Riviéra zkusím kondiční testy pro přijetí k policii. Jihomoravské ředitelství pravidelně pořádá akci Policistou na zkoušku. V kraji momentálně chybí asi padesát lidí v uniformě.

Uchazeči musejí projít psychotesty, zdravotní prohlídkou a také testy fyzické zdatnosti. Skládají se ze čtyř disciplín: člunkového běhu, kliků, celomotorického testu a kilometrového běhu na čas.

Jednotlivé výkony jsou ohodnocené určitým počtem bodů. Aby zájemce uspěl, musí celkem sesbírat alespoň 36 bodů, v každé z disciplín minimálně 4 body. „Největší problém bývají kliky,” shodují se lidé od policie.

Můžu potvrdit, právě v této disciplíně pohořím jak klestí na skautském táboráku. „Děláte kliky a hrudník zůstává dvacet centimetrů nad zemí. To je marné,” směje se policejní lektor.

I přes nezdar pokračuji a nakonec odcházím s 29 body. Ke zvládnutí scházelo jen pár kliků navíc. Podívejte se, kolik uchazečů testy zvládlo.

Reklama

Doporučované