Hlavní obsah

Režisér Hřebejk či novinář Pavel Novotný: Co si známé tváře slibují od vstupu do politiky?

Jan Hřebejk o své nové roli v politice. Skončí s filmařinou?Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejdřív se prosadili v uměleckém světě, teď své štěstí hledají v politice. Do letošních voleb kandidovalo poměrně velké množství známých tváří. Jmenovitě třeba bulvární novinář a moderátor Pavel Novotný nebo režisér Jan Hřebejk. Co je do politiky přivádí? Pomohlo jim známé jméno na kandidátce? A jaká mají očekávání?

Článek

„Necítím se jako politik, ale cítím se jako člověk, kterého politika zajímá, proto jsem do ní na té lokální úrovni usiloval vstoupit a teď probíhají nějaká povolební jednání,“ popisuje režisér Jan Hřebejk. „Velice mě to zajímá, protože je to taková práce, která má blízko k tomu, co mě vždycky zajímalo. K životu společnosti.“

U voličů tyto komunální volby dostal velkou šanci něco změnit. Na kandidátce Starostů a nezávislých Prahy 5 získal téměř tři a půl tisíce hlasů. Ze čtvrtého místa ho voliči vykroužkovali na místo první. Přiznává, že slavné jméno zřejmě mělo vliv na jeho zvolení. „Trošičku ano. Ale… já si taky nekoupím víno jen proto, že ho doporučuje Boleslav Polívka. Toho miluji jako herce, ale to, že doporučuje víno, nemusí nic znamenat,“ doplňuje.

Diváci si ale na jeho novou politickou roli moc zvykat nemusí. Hřebejk stále plánuje věnovat se i své umělecké činnosti. Jak si představuje skloubit filmařinu s politikou, se dozvíte v úvodním videu. V něm si můžete poslechnout i to, jak se do křesla starosty v městské části Praha-Řeporyje chystá bulvární novinář Pavel Novotný.

Reportáž je součástí magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Jak naladit TV Seznam? Praktický návod zde ».

Reklama

Doporučované