Hlavní obsah

Říha oznámil nominaci na MS v Bratislavě. Nechal si místo pro posily z NHL?

Foto: Profimedia.cz

Trenér českého národního týmu Miloš Říha (vlevo) a manažer týmu Petr Nedvěd (vpravo).

Reklama

Trenér hokejového národního týmu Miloš Říha oznámil nominaci hráčů na hokejové mistrovství světa v Bratislavě, které začíná už 10. května. Do dějiště šampionátu odcestuje 25 hráčů, někteří ale budou muset počkat, jak dopadnou boje ve Stanleyově poháru.

Článek

Reprezentační trenér Miloš Říha po prohraném zápase s ruskou sbornou odtajnil nominaci hráčů na blížící se vrchol sezóny. Na mistrovství světa pojede celkem 25 hráčů, někteří se ale na soupisku hned nedostanou, bude se totiž čekat, jak v NHL dopadnou David Pastrňák s Davidem Krejčím z Bostonu a Tomáš Hertl ze San Jose. Oba týmy zatím v sérii vedou 3:2 na zápasy.

Miloš Říha na MS nominoval 3 brankáře. Branku českého „nároďáku“ bude strážit trojce „maskovaných“ mužů hrající v Evropě. Patrik Bartošák příští sezónu oblékne nově dres Třince, Šimon Hrubec se právě z Třince bude přesouvat do zahraničí a Jakub Kovář chytá v KHL. V prvním zápase by se mezi tři tyče měl pravděpodobně postavit Jakub Kovář, situace v brankovišti ale zatím rozhodně není uzavřená.

V Bratislavě bude mít český výběr k dispozici 8 beků. Hlavním pilířem české obrany by měl být Radko Gudas. V dobrém světle se v přípravě předvedl i za mořem hrající Filip Hronek. Druhé seniorské mistrovství světa zažije i obránce Tampy Bay Lightning Jan Rutta. O defenzivní činnost se dál budou starat Jan Kolář, Michal Moravčík, David Musil, David Sklenička a Petr Zámorský.

Nejpočetnější je samozřejmě nominace útočníků. Největší hvězdou týmu a zároveň i kapitánem je Jakub Voráček. Ten hrál v posledním přípravném zápase společně s dvojicí Frolík-Simon. Ani jeden v nominaci samozřejmě nechybí. Výbornou formu z play off české extraligy by na MS mohl potvrdit i šikovný útočník Jan Kovář. Naopak důraz a agresivita by měla být doména Dmitrije Jaškina z Washingotnu Capitals, kam letošní sezónu přestoupil, ale zatím se mu nedařilo prosadit. To se naopak výborně povedlo Jakubovi Vránovi, který si v týmu posledních šampionů Stanleyova poháru vybojoval dobrou pozici.

Český útok bude plný známých jmen. Dres českého národního týmu v Bratislavě obléknou i Filip Chytil, Dominik Kubalík, Ondřej Palát, Michal Řepík, Dominik Simon, David Tomášek a bratři Hynek a Tomáš Zohornovi.

Reklama

Doporučované