Hlavní obsah

Rodina běžce Oscara Pistoria se chce soudit s tvůrci filmu o jeho životě

Za měsíc jde do kin film o Oscaru Pistoriovi, jeho rodině se nelíbí a chce se souditVideo: Ruptly

 

Reklama

Příští měsíc má do kin přijít americké drama Blade Runner Killer inspirované životem jihoafrického paralympionika Oscara Pistoria. Jeho rodina se s tvůrci filmu chce soudit. Film totiž podle nich zkresluje pravdu.

Článek

Carl Pistorius, otec tělesně postiženého atleta, potvrdil, že rodina proti filmařům uskuteční právní kroky. Jejich snímek se zaměřuje na atletův život a hlavně na vraždu jeho přítelkyně Reevy Steenkampové v roce 2013.

Pistoriova rodina zveřejnila na Twitteru prohlášení, ve kterém tvrdí, že film lživě prezentuje realitu a poškozuje jak ji, tak rodinu Steenkampové. „Film je spíše vyobrazením toho, co se snažila vylíčit obžaloba,” stojí v prohlášení.

Sám Oscar Pistorius si v současné době odpykává šestiletý trest v jihoafrickém vězení, ke kterému byl odsouzen minulý rok. Usvědčen byl z vraždy z nedbalosti své přítelkyně, jihoafrické modelky Reevy Steenkampové. V jejich společném domě v Pretorii ji zavraždil na svatého Valentýna v roce 2013. Přes zavřené dveře koupelny na ni čtyřikrát vystřelil. Vždy však tvrdil, že střílel s domněním, že za dveřmi je lupič, a ne jeho partnerka.

Pistorius mezi fanoušky získal popularitu zejména po letních olympijských hrách v Londýně v roce 2012. Ač mu v dětství kvůli vrozené vadě byly pod koleny amputovány obě nohy, dokázal se mezi zdravými sportovci probojovat až do semifinále.

Reklama

Související témata:

Doporučované