Hlavní obsah

Rodinné domy a meditace. Morgan Stanley radí, kam investovat

Foto: Wikipedia

Sídlo společnosti je na adrese 1585 Broadway na Manhattanu.

Reklama

Banka Morgan Stanley analyzuje trendy, kterým se lidé naučili v karanténě, a radí, kam investovat v postkoronavirovém světě.

Článek

Mezinárodní bankovní a investiční společnost Morgan Stanley radí, do čeho investovat v nadcházejícím období. Koronavirová zkušenost změnila priority zákazníků i jejich celkové chování, všimli si její analytici. Informaci přinesla agentura Bloomberg.

Rodinné domy

Současná krize urychluje trendy, které byly ve společnosti již zakořeněny. V té americké jde především o nárůst zájmu o rodinné domy, tvrdí analytik Richard Hill. Doporučuje proto společnost Invitation Homes, která se věnuje pronájmu domů. Firma je největším vlastníkem rodinných domů na americkém trhu, ve svém vlastnictví má přibližně 80 tisíc domů. Hill si všímá vysoké úrovně aktiv nemovitostí, která by do budoucna mohla být výhodnější než aktiva společností, které pronajímají apartmány. Cena akcií Invitation Homes se již téměř vzpamatovala z březnového propadu, kdy cena spadla z 30 na 16 dolarů za akcii. Dnes se pohybuje okolo 27 dolarů.

Meditace

Pro analytiky z Morgan Stanley jsou zajímavé také akcie týkající se meditací přes aplikace na chytrých zařízeních. S tím, jak byli lidé uvěznění ve svých domovech, začali hledat alternativní způsoby cvičení a dobré životosprávy. Analytici Brian Nowak a Lauren Casselová si všímají především společností WW International a Peloton Interactive.

První jmenovaná firma vyvinula aplikaci WW Weight Watchers, která nabízí i soukromého trenéra. Společnost Peloton, jež nabízí například speciálně upravené trenažérské kolo, navýšila své prodeje o 66 procent za první tři měsíce tohoto roku. V současnosti se ale na sociálních sítích objevují negativní komentáře ke zpožděným dodávkách, špatné zkušenosti se zákaznickou podporou a na poslední chvíli zrušeným objednávkám. Firma nejspíše nestačila dostatečně rychle zareagovat na svůj strmý růst.

Bezpečnost e-bankovnictví

Téma kyberbezpečnosti a ochrana soukromí se objevují ve veřejné diskuzi čím dál častěji. Jeden z nejčastějších sektorů, který čelí hackerským útokům, je ten bankovní. Zároveň je sice také jeden z nejbezpečnějších, přesto si Betsy Grasecková z Morgan Stanley myslí, že se do bezpečnosti a celkově nových technologií budou muset stran banky více investovat. Analytička poukazuje například na trend práce z domova, díky čemuž mohou banky ušetřené peníze z pronájmů velkých kanceláří dát do technologií, které jim zaručí zefektivnění práce, ale i vyšší bezpečnost.

Doprava a stavby

Situaci ve stavebnictví a dopravě analytici z Morgan Stanley hodnotí spíše negativně – na rozdíl od předešlých okruhů. Celkově se nyní lidé méně pohybují, což přímo ovlivní dopravce i nepřímo stavební projekty. Hodnoty akcií by se tedy mohly snížit u společností, jako je Caterpillar a REV Group, na které dopadne menší poptávka po nových kancelářích a hotelech při snížení turistického i byznysového cestování. Oba trendy se projeví až v dlouhodobějším měřítku, ale například ceny akcií REV Group jsou i dnes ve srovnání z předbřeznových hodnot poloviční.

Sítě 5G

I když se 5G sítě setkávají se silným odporem konspiračních teoretiků a v několika zemích došlo i na zapalování 5G věží, odborníci z banky Morgan Stanley jim věří. Při pandemických opatřeních si lidé vyzkoušeli sílu internetu naplno a zájem o rychlejší infrastrukturu sítě ještě vzrostl. Jmenovitě se dokument věnuje dvěma komunikačním společnostem, CommScope Holding a Ciena Corp, které mohou obě profitovat z nastalé situace. Zmíněna je také společnost Lumentum Holdings, jež se zabývá výrobou a prodejem optických komponentů.

(ne)Socializování

Analytička Dara Mohsenianová si všímá poklesu zájmu o večeře v restauracích a poukazuje na trend minulé recese, kdy lidé začali více konzumovat balené jídlo doma. Nyní Mohsenianová očekává pokles prodejů u produktů, které se spojují se socializací, jako je make-up či například ústní sprej, ze stejných důvodů, které zapříčinily stoupající zájem o balené jídlo. Méně lidí vychází ze svých bytů a domů.

Reklama

Doporučované