Hlavní obsah

Ruská státní televize by podle volební komise neměla vysílat reprízu rozhovoru Olivera Stonea s Putinem

Volební komise doporučila ruské televizi nevysílat rozhovor s Putinem kvůli prezidentským volbám.Video: Youtube.com

 

Reklama

Volební komise v Rusku nedoporučila státní televizi vysílat před březnovými volbami reprízu rozhovoru amerického režiséra Olivera Stonea s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Článek

Ruská volební komise vydala doporučení, podle kterého by státní televize Pervyj kanal nyní neměla vysílat dokument, jenž je natočen formou rozhovorů mezi americkým režisérem Oliverem Stonem a ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Stonea mnozí považují za Putinova příznivce.

Podle opozice by vysílání takového programu před březnovými prezidentskými volbami znamenalo nepovolenou součást kampaně placenou ze státních peněz. Stížnost volební komisi zaslala prezidentská kandidátka Xenija Sobčaková a vedení liberální strany Jabloko. Kreml se komentáři vyhnul a odkázal novináře na volební komisi. Předsedkyně Ella Pamfilovová ve středu prohlásila, že se o volební agitaci nejedná. Nicméně doporučila televizi, aby „jednala s náležitou opatrností“ a odložila reprízu dokumentu na povolební období.

Současný prezident Ruska Vladimir Putin v dokumentárním seriálu kritizuje Spojené státy a zdůrazňuje tradiční ruské hodnoty. Podle kritiků je cílem dokumentu polidšťování autoritářského politika a zatracování Ameriky. Ruští diváci mohli čtyřdílný dokument vidět poprvé loni v červnu.

Reklama

Související témata:

Doporučované