Hlavní obsah

Ruská tajná služba zadržela strůjce atentátu v Petrohradu

O nejnovějším vývoji událostí v Rusku informovala na svém webu státní agentura TASS.

Reklama

Agentura Interfax uvedla, že pachatelem atentátu je pětatřicetiletý občan Ruska Dmitrij Lukjanenko, který je z Petrohradu a podle informací agentury je závislý na drogách.

Článek

Ruská tajná služba (FSB) zadržela strůjce a zároveň vykonavatele středečního atentátu v petrohradském supermarketu, při kterém bylo zraněno 13 lidí. Informují o tom ruská média.

„Federální bezpečnostní služba Ruské federace 30. prosince 2017 v rámci pátrací akce zadržela organizátora a přímého pachatele atentátu, při kterém 27. prosince v obchodním centru Křižovatka v Petrohradu explodovalo podomácku vyrobené výbušné zařízení,“ cituje agentura TASS z prohlášení tajné služby.

Agentura Interfax uvedla, že pachatelem atentátu je pětatřicetiletý občan Ruska Dmitrij Lukjanenko, který je z Petrohradu a podle informací agentury je závislý na drogách. Muž je údajně stoupencem nacionalistického hnutí New Age (Nová éra). Agentura TASS s odkazem na své zdroje uvedla, že podezřelý se léčil s psychickou poruchou. Úřady žádnou z těchto informací dosud nepotvrdily.

Vyšetřovatelé nyní podezřelého vyslýchají. Mluvčí vyšetřovacího výboru Svetlana Petrenková uvedla, že policie bude u soudu žádat o jeho předběžné zatčení.

Ve středu večer explodovalo v supermarketu petrohradského zábavního centra výbušné zařízení o síle odpovídající výbuchu 200 gramů trhaviny TNT.

V supermarketu v Petrohradu vybuchla podomácku vyrobená bombaVideo: AP

Prezident Vladimir Putin čin ve čtvrtek označil za teroristický útok.

Vladimir Putin označil středeční výbuch v Petrohradě za teroristický činVideo: AP

Reklama

Doporučované