Hlavní obsah

Rybí prsty od Leonarda DiCapria. Hvězda se vrhla na potravinářství kvůli záchraně oceánů

Leonardo DiCaprio investuje do potravinářské firmy.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Oscarový herec Leonardo DiCaprio investoval část svého jmění do společnosti, která zpracovává mořské ryby chované na farmách. Neovlivňuje tak přirozený život v oceánu.

Článek

Pro svou investici si filmová hvězda vybrala potravinářskou společnost LoveTheWild. Ta prodává trvale udržitelné mražené pokrmy z mořských ryb, chovaných na vlastních farmách.

S přihlédnutím na růst populace, která by se do roku 2050 měla přiblížit 10 miliardám lidí, je podle DiCapria zapotřebí podniknout kroky vedoucí k udržení kvality oceánů.

„Mořské ryby jsou hlavním zdrojem bílkovin pro téměř miliardu lidí, ale změna klimatu, okyselení a nadměrný rybolov vyvíjejí velký tlak na přírodní stabilitu našich oceánů,” vysvětluje herec svou investici.

Společnost LoveTheWild ve svých mražených pokrmech zpracovává pouze takové ryby, které jsou z dlouhodobého hlediska nevyhubitelné - například mořský okoun, sumec či pstruh. Tím přispívá k trvale udržitelnému rozvoji naší planety.

Oscarový herec je známý svým zájmem o životní prostředí. V minulosti na toto téma vystoupil v OSN. S Barackem Obamou a Elonem Muskem hovořil o klimatických změnách v dokumentu s názvem Je s námi konec? z produkce National Geographic.

Část svého jmění, které činí téměř 250 milionů dolarů, nyní investuje do potravinářské společnosti, jejíž pokrmy se ve Spojených státech prodávají od 4 do 10 dolarů za porci.

Podle výzkumu bude v roce 2050 v oceánu více plastu než ryb.

Reklama

Doporučované