Hlavní obsah

S Danem Bártou nejen o nové desce projektu Illustratosphere a slabosti pro slovenské zpěvačky

Dan Bárta v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Dan Bárta patří mezi nejuznávanější zpěváky na domácí scéně a jeho výčet ocenění by spolehlivě mohl zabrat významnou část tohoto textu. Na druhou stranu o nějakém zvolnění pracovního režimu nemůže být řeč. Kromě koncertních plánů s J.A.R. je pro něj teď prioritou podzimní turné s formací Illustratosphere. Pořídili jsme s ním rozhovor na první zastávce aktuálního turné v Paláci Akropolis.

Článek

„Akropolis je výborný sál. Prožil jsem toho tady spoustu jako divák, protože to má specifického ducha. Ale když tady lidé nejsou a dělá se zvuková zkouška, tak je ten sál hrozně hlučný a není úplně inspirativní,“ zmiňuje na úvod Bárta.

Frontman byl rovněž inspirativní bavič a výborně pracoval s publikem. Především ve chvíli, když došlo na novou desku Kráska a zvířený prach. Ideální plán byl, že by se deska již prodávala v klubu, ale nepodařilo se, a proto došlo „pouze“ na živé provedení několika nových skladeb. Proto jsme i v rozhovoru novinku zmínili jen krátce: „Myslím, že jsme dělali, co jsme mohli, abychom to dostali někam dál a abychom zúročili předchozí roky. Stejně tak, abychom stále zůstali Illustratosphere,“ říká Dan.

Kromě inspirativní a hlavně vtipné diskuse jsme přirozeně řešili i hudební objevy a chválili lokální scénu.

„Já vlastně nevím, do jaké míry je to domácí, ale já jsem teď slyšel spoustu velice šikovných zpěvaček, které jsou shodou okolností Slovenky. V první řadě je to Katarzia, která mě moc baví. Má svůj názor a výborné texty. Dále je to Sisa Fehérová. Ta vydala nedávno výbornou desku Bardo. Pak je tu ještě moc šikovná zpěvačka Kristína Mihaľová. Ta vystupuje i s projektem Ochepovsky, kde je hned celá řada výborných muzikantů,“ zmiňuje Bárta.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované