Hlavní obsah

S Vokřálem a bez Onderky. Politické strany v Brně představují lídry pro podzimní komunální volby

V Brně se rozjíždí boj o hlasy v komunálních volbách.Video: Tomáš Svoboda

 

Reklama

V Brně se rýsují jména politiků, kteří budou usilovat o hlasy voličů v podzimních komunálních volbách. Lídryni v úterý představili občanští demokraté. Jako jejich jednička půjde do voleb advokátka Markéta Vaňková. Současný primátor Petr Vokřál z hnutí ANO chce obhájit primátorský post.

Článek

„Nabízíme alternativu. Pomůžeme rodinám s levnějším bydlením. Vyřešíme katastrofální dopravní situaci ve druhém největším městě.“ Brněnští politici už střádají slogany pro podzimní komunální volby. Současný primátor Petr Vokřál pro Seznam Zprávy potvrdil, že se bude ucházet o obhajobu svého křesla, a přestože za hnutí ANO po boku Andreje Babiše vyjednává o nové vládě, celostátní politiku odmítá. „Pozice ministra je velká výzva. Mou prioritou je ale nyní Brno,” potvrdil.

V úterý představili lídryni pro komunální volby v Brně také občanští demokraté. Vybrali advokátku Markétu Vaňkovou. „Nebyla jsem sice starostka ani místostarostka, ale ve straně jsem šestnáct let. Brnu stále chybí územní plán, chceme obnovit jeho rozvoj. A také řešit špatnou dopravní situaci,” naznačila Vaňková.

Také kvůli této problematice jde ODS do voleb společně se Svobodnými a spolkem Brno autem. „Je třeba řešit problém nedostatku parkovacích míst a přehodnotit chaotický plán rezidentního parkování,” uvedl předseda spolku Jan Mandát.

Většina největších politických stran v Brně už své kandidáty, kteří budou usilovat o hlasy voličů, představila. Komunální volby jsou na programu na začátku října.

Lídři politických stran pro komunální volby v Brně: 

- ANO: Petr Vokřál *

- ČSSD: Oliver Pospíšil *

- KDU-ČSL: Petr Hladík

- Zelení: Jasna Flamiková

- ODS: Markéta Vaňková

- KSČM: Martin Říha

- TOP 09: Jaroslav Kacer *

- Piráti: Tomáš Koláčný

- Brno+: Robert Kotzian

* ještě nebyli oficiálně zvoleni

Reklama

Související témata:

Doporučované