Hlavní obsah

Sachalin zasáhla série sněhových bouří, je nebezpečné jen vyjít na balkon

Nárazy větru dosáhly rychlosti až 100 kilometrů za hodinuVideo: AP

 

Reklama

Vítr o rychlosti až 100 kilometrů za hodinu uzvedne i člověka. Ministerstvo pro krizové situace již důrazně varovalo řidiče.

Článek

Ruský ostrov Sachalin v severním Pacifiku zasypala od pondělí série sněhových bouří doprovázená silným větrem. Ten dosahuje rychlosti až 100 kilometrů za hodinu. Na ostrově kolabuje doprava, zrušena musela být i většina letů z místního letiště.

Navzdory důraznému varování ministerstva pro krizové situace se mnoho řidičů pokusilo zdolat zasněžené silnice. Většina z nich však v závějích uvázla a následně je musela vyprostit odtahová auta.

Prudké poryvy větru málem stály život pětašedesátiletou ženu, která ve městě Šachtjorsk vylezla na balkon svého bytu. Důchodkyně si chtěla zapálit cigaretu, vítr ji z balkonu ve čtvrtém patře srazil dolů. Život ji zachránila závěj, do které dopadla. Pád ženě způsobil zlomeninu ruky, tří žeber a otřes mozku. V současné době je v nemocnici. Tam ale musela být dopravena v kontejneru na odpadky - sanitka se ke zraněné přes sněhové závěje nedostala.

Reklama

Související témata:

Doporučované