Hlavní obsah

Safari Park Dvůr Králové v pondělí otevře i pavilony, vstupné vzroste

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Safari Park Dvůr Králové nad Labem v pondělí 24. května otevře i pavilony a přístupná tak již bude celá zoo. Ze služeb pro návštěvníky zůstanou zatím uzavřené restaurace. Vstupné proti současnému stavu vzroste o 40 až 80 korun.

Článek

Lidé si budou moci od pondělí koupit vstupenku i na pokladně. Dosud to je možné pouze prostřednictvím internetu. Zoo je nejnavštěvovanějším turistickým cílem Královéhradeckého kraje.

Od pondělí se návštěvníkům otevřou například pavilony a expozice africká savana, Madagaskar a tropický les, pavilon vodní světy, jedovatá Afrika, pavilon goril či pavilon žiraf. Od soboty 15. května jsou otevřené areály afrického a lvího safari, kterými návštěvníci projíždějí vlastními vozy. Kapacita zoo je zatím omezena na 50 procent, tedy na 7500 lidí v jeden okamžik. Návštěvnickým denním rekordem zoo je 9700 návštěvníků z 5. srpna 2020.

V pavilonech bude platit zpřísněný režim. „Ve vnitřních prostorech budou zakázány skupinové prohlídky, bude povinnost dodržování rozestupů a nošení respirátorů. Jedna osoba musí mít prostor aspoň 15 metrů čtverečních,“ uvedl mluvčí zoo Michal Šťastný.

Základní vstupné při koupi na pokladně bude od pondělí za 240 korun a na internetu za 200 korun. Snížené vstupné na pokladně bude za 190 korun a na internetu za 160 korun. Dosud se vstupné prodává podle zjednodušeného ceníku jen na internetu, kdy plné je za 160 korun a snížené za 100 korun.

Za vjezd do areálů safari vlastním autem zájemce nadále zaplatí 350 korun za auto, přičemž každý člověk v autě musí mít zakoupené i jednotlivé vstupné. Nemění se ani ceny za projížďku po safari v takzvaných safaribusech a afrikatruckech. Za sedadlo v afrikatrucku je jednotná cena 80 korun. V safaribusu je plné jízdné za 50 korun a snížené je zdarma.

Reklama

Doporučované