Hlavní obsah

Šampion na divoké vodě. Prskavec a spol. získali první zlato na mistrovství světa

Rozhovor s čerstvým šampionem Jiřím Prskavcem. Na ulici mne ještě lidé nepoznávají, jsem takový malý, nenápadný kluk, říká (video: Pavel Foukal, ČSK DV).Video: David Janeczek

 

Reklama

Český kajakář Jiří Prskavec obhájil na mistrovství světa ve vodním slalomu zlatou medaili v týmové soutěži. V rozhovoru pro Seznam Zprávy prozradil, že se zatím jako hvězda typu Štěpánky Hilgertové necítí. Prskavec se ještě v pátek postaví na start individuálního závodu.

Článek

Čeští reprezentanti začali mistrovství světa ve vodním slalomu parádně. Mužská hlídka kajakářů ve složení Jiří Prskavec, Ondřej Tunka a Vít Přindiš obhájila zlato, když ve francouzském Pau porazila i domácí závodníky.

Druhou medaili z úvodního dne šampionátu přidala ženská hlídka kanoistek. Tereza Fišerová, Monika Jančová a Eva Říhová získaly bronz a navázaly na pódiové umístění z mistrovství v roce 2015.

Kajakářky nastoupily oproti minulému šampionátu v obměněné sestavě. Ve složení Kateřina Kudějová, Karolína Galušková a Amálie Hilgertová dojely šesté. Nebýt čtyř trestných sekund, tak by i tato posádka brala medaili.

Desátí skončili kanoisté Matyáš Lhota, Vítězslav Gebas a Michal Jáně. Poslední čtvrtou příčku obsadili deblkanoisté, jejichž kategorie byla po vyřazení z olympijského programu málo početně obsazena. Hlídky vedle českého týmu sestavili jen Francouzi, Němci a Slováci, kteří v tomto pořadí obsadili stupně vítězů.

Reklama

Doporučované