Hlavní obsah

Satoranský teď v NBA září. Po návratu Walla se ale moje role změní, říká

„Play-off rozhodují hvězdy, a tou je právě John Wall,“ řekl při tiskové konferenci po Skypu Tomáš Satoranský.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tomáš Satoranský na tiskové konferenci prozradil, jaké to je, být tahounem týmu, i co jej čeká po návratu hvězdného rozehrávače do sestavy.

Článek

Hlavní konkurent Tomáše Satoranského na pozici rozehrávače se vrací po zranění. Hvězdný John Wall za Washington Wizards nenastoupil od konce ledna, ale Satoranský ho dokázal nahradit. Washington vyhrál na přelomu ledna a února pět zápasů v řadě. Momentálně Wizards bojují o čtvrté místo ve Východní konferenci a tedy i výhodu domácího hřiště v prvním kole play-off.

„V posledních zápasech je vidět, jak nám chybí Wallova agresivita a rychlost, kterými otevírá volné pozice pro spoluhráče. Určitě ho budeme potřebovat do play-off, které rozhodují hvězdy,” řekl na tiskové konferenci prostřednictvím Skypu Tomáš Satoranský.

Wall už trénuje s týmem a Wizards doufají, že se stihne vrátit ještě před začátkem play-off.

Wizards v play-off nechtějí narazit na Cavaliers.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Odborníci i sázkové kanceláře před začátkem sezony favorizovali Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers. Ani jeden z týmů ale nevede svou konferenci.

„Cleveland je ale pořád nejnebezpečnější tým, který můžeme v play-off potkat, protože LeBron James vždycky pozvedne po základní části svůj výkon na úplně jinou úroveň,” okomentoval sílu Clevelandu Satoranský.

Právě Clevelandu se Wizards budou chtít v prvním kole play-off vyhnout.

Washington po zranění Walla začal hrát týmově a vystoupal tabulkou.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Tomáš Satoranský na konci ledna překonal český rekord v NBA. Ziskem 25 bodů na palubovce Chicaga překonal dosavadní maximum Jiřího Welshe, který před 14 lety nastřílel 24 bodů v dresu Bostonu. Satoranský ale především dokázal při absenci Walla řídit hru Wizards.

„Trochu jsme pozměnili náš styl hry, což mohlo soupeře překvapit. Máme v týmu skvělé nahrávače a dokážeme se velmi dobře pohybovat,” uvedl Satoranský ke změně hry bez Walla.

Nejen asistencemi a dobrou organizací týmu se ale Satoranský v NBA ukázal. Pozornost na sebe strhl v zápase s Oklahomou, když dokázal ubránit jednu z největších hvězd NBA Russella Westbrooka, kterému povolil jen 13 bodů.

Satoranský zapracoval na střelbě, ale stále poslouchá, že by měl hrát sobečtěji.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Zatímco v minulé sezoně a na začátku té aktuální doháněl Satoranský zápasové manko tréninkem, při jeho současném herním vytížení ho fyzioterapeuti musí v přípravě brzdit.

„Fyzioterapeuti na mě apelují, abych si nepřidával tolik střel a hlavně odpočíval. S tím, jak se změnila moje role v týmu, ke mně i jinak přistupuje realizační tým,” dodal Satoranský.

„Hektický program k NBA patří,“ říká Satoranský.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Trash-talk, tedy útočné komentáře mezi hráči, neodmyslitelně patří k NBA. Během All-star víkendu basketbalisté prozradili, že mezi nejproslulejší trash-talkery patří Draymond Green a Joel Embiid.

„Já do toho moc nevstupuji, protože nejsem zrovna ten typ hráče. Když se pokusím něco říct, tak hraji většinou špatně,” popsal svůj přístup k trash-talku Satoranský.

Ve Washingtonu, kde jediný český hráč v NBA působí, se také rozrostla česká kolonie hokejistů. Za tamní Capitals nastupují Jakub Vrána, Michal Kempný nebo Jakub Jeřábek. A Tomáš Satoranský plánuje, že přijde krajany na některý ze zápasů podpořit.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované