Hlavní obsah

Sazka mění vedení. Generálním ředitelem bude Veselý z marketingu

Foto: Sazka

Aleš Veselý, nový generální ředitel společnosti Sazka.

Reklama

Loterijní společnost Sazka z impéria miliardáře Karla Komárka mění po osmi letech generálního ředitele. Dosavadní šéf firmy Robert Chvátal přechází do představenstva, stane se předsedou.

Článek

Sazku nově povede její ředitel marketingu Aleš Veselý. Robert Chvátal, dosavadní generální ředitel firmy, se stane předsedou představenstva Sazky a nadále bude řídit mezinárodní loterní skupinu Sazka Group.

Aleš Veselý se stane novým generálním ředitelem Sazky 1. února 2021. V Sazce působí už od poloviny roku 2013 v roli marketingového ředitele a poslední tři roky také v pozici zástupce generálního ředitele. Zásadním způsobem se podílí na celkové a úspěšné transformaci Sazky poté, co se stala jejím výhradním vlastníkem investiční skupina KKCG Karla Komárka.

Aleš Veselý

V čele marketingu Sazky stojí od roku 2013, poslední 3 roky byl zároveň ve funkci zástupce generálního ředitele.

Jeho hlavním úkolem byla přeměna Sazky v zákaznicky řízenou firmu, inovace portfolia, online transformace a celková modernizace značky.

Před příchodem do Sazky působil přes 15 let na různých manažerských postech v telekomunikacích, naposledy jako ředitel marketingu a produktu ve společnosti Telefónica O2.

„Během posledních osmi let se nám podařilo z tradiční loterijní firmy vybudovat moderní a zábavní společnost. Díky inovacím a online transformaci můžeme nabízet široké portfolio her, které oslovuje tři čtvrtiny dospělé populace v Česku. Mým hlavním cílem je, aby Sazka nejen nastavený trend udržela, ale především dále rozvíjela svoji dlouhodobou strategii zábavní firmy,“ říká Aleš Veselý.

Robert Chvátal řídil Sazku od roku 2013 a během osmi let ji dokázal se svým týmem úspěšně transformovat v jednu z nejrychleji rostoucích loterijních společností v Evropě. „Jsem velmi rád, že budu z pozice předsedy představenstva i nadále součástí strategických rozhodnutí české Sazky. Zároveň jsem hrdý na to, že se mohu podílet na růstu Sazka Group ve čtyřech dalších evropských zemích,“ říká Robert Chvátal.

O novém řediteli marketingu Sazky, který nastoupí za Aleše Veselého, bude rozhodnuto v nejbližších týdnech.

Sazka

  • SAZKA a. s. je součástí skupiny KKCG.
  • Společnost je také součástí mezinárodního loterního holdingu Allwyn. Mateřská skupina Allwyn provozuje loterie také v Rakousku, Řecku, na Kypru a v Itálii a od roku 2024 se stane také provozovatelem britské Národní loterie. Na konci roku 2022 se domluvila také na převzetí firmy Camelot LS Group, která provozuje loterii v americkém státě Illinois.
  • Společnost je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice.
  • K 31. 12. 2022 měla 506 zaměstnanců.
  • V roce 2022 dosáhla společnost zisku před zdaněním ve výši 2,2 miliardy korun.
  • Celková výše vsazených částek u společnosti byla 26,3 miliardy korun.
  • Sazka má 7600 prodejních míst.

Sazka je největší a nejstarší loterijní společností v Česku. Především díky Sportce má na trhu s loteriemi 95procentní podíl. Je také součástí mezinárodního loterijního holdingu Sazka Group.

Reklama

Doporučované