Hlavní obsah

Senioři slavili Štědrý den online. Pozvali jsme jim tanečníka Ondera

Tanečník Jan Onder přijal pozvání na vánoční setkání seniorů prosřednictvím internetu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Koronavirus ohrožuje především seniory, a proto mnozí z nich letos museli přehodnotit svoje vánoční plány.

Článek

Někteří se raději nepotkali se svou rodinou, jiní se nemohli vidět se svými přáteli. Organizace Elpida pro ně proto na Štědrý den připravila speciální oslavu - přes internet. Seznam Zprávy byly u toho a pokusily se program seniorům zpestřit. Pozvání přijal i tanečník Jan Onder.

„Já jsem ráda, že mě v Elpidě před lety naučili používat internet a že se můžu aspoň takhle virtuálně spojit s lidičkami,“ říká ve videu Stanislava Soukupová z Prahy. Žije sama, a protože je křesťanka, má vánoční svátky spojené především s duchovním rozjímáním a návštěvami kostela. Letos se ale chystá jen na jednu mši. Pokud se na ni tedy dostane místo v kostele.

Stejně jako další senioři byla proto i ona ráda, že se může přes internet účastnit vánočních oslav Elpidy. Připojily se k nim i Seznam Zprávy. Reportérka Kristina Ciroková si pozvala tanečníka Jana Ondera a společně připravili hodinový program. Senioři si tak mohli zkusit třeba zábavný jednoduchý tanec, který se dá tančit i vsedě u počítače. Jak to vypadalo? Dozvíte se v úvodním videu.

Reklama

Doporučované