Hlavní obsah

Seniorku, která zmizela při povodni, bude dnes hledat 50 policistů a psovodů

Foto: Policie ČR

Ženu hledají policisté v terénu již desátým dnem, dosud bezúspěšně.

Reklama

Čtyřiasedmdesátiletou seniorku z Oskavy na Šumpersku pohřešovanou po bleskových záplavách bude dnes hledat v terénu pět desítek policistů včetně psovodů.

Článek

„Prohledávat budou postupně desetikilometrový úsek mezi Oskavou a Šumvaldem,“ řekla dnes šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Ženu hledají policisté v terénu již desátým dnem, dosud bezúspěšně. Rozsáhlejší akci naplánovali na dnešek s ohledem na lepší počasí.

Do pátrání se policisté pustí od 8:00. „Do náročného terénu se vypraví na pět desítek policistů, kteří budou důsledně prohledávat nejen koryto řeky, ale také dříve těžko dostupná, zaplavená místa. Společně s policisty šumperského, olomouckého a jesenického územního odboru se na této akci budou podílet také policisté z řad krajské pořádkové jednotky a kynologové se služebními psy,“ uvedla policejní mluvčí.

Čtyřiasedmdesátiletá žena z Oskavy na Šumpersku je nezvěstná od 7. června, kdy oblast ve večerních hodinách postihly bleskové záplavy. Podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka. Policisté ji začali okamžitě hledat, práci jim však ztěžoval dosud rozbahněný terén. Situace se nyní podle policejní mluvčí zlepšila. „Už klesla výška hladiny řeky. Zkusíme se nyní dostat do míst, kam jsme se dosud nedostali. V rojnicích budeme prohledávat místa tam, kde byla řeka rozlita v terénu,“ doplnila policejní mluvčí.

Podmínky pro pátrací akci připravovali o víkendu policistům také lesníci a další dobrovolníci, kteří uklízeli popadané stromy a naplaveniny. Na mnoha místech byla nasazena také těžká technika a pokračovalo se v odklízení naplavenin v řece a v čištění propustků.

Po seniorce policisté pátrají zhruba v desetikilometrovém úseku mezi Oskavou, Dolní Libinou, Novou Hradečnou až k Šumvaldu, jde o obce po toku Oskavy a jejích přítoků, které bleskové povodně před týdnem zasáhly nejvíce. Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, jež ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíc. Sílu přívalových dešťů, které v okamžiku zvedly hladinu řeky Oskavy, dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Ničivé záplavy, jež postihly Uničov a okolí a jižní část Šumperska, mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence.

Reklama

Doporučované